TRADIȚIE ÎN LUT – ÎN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI

 Lansarea proiectului cultural „TRADIȚIE ÎN LUT – ÎN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI”, la Muzeul Național de Istorie a României

 

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) anunță lansarea proiectului cultural „TRADIȚIE ÎN LUT – ÎN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare I/2024, aria Patrimoniu Cultural Material, cu suma de 127.382,80 lei.

Proiectul va fi implementat în perioada februarie – noiembrie 2024, alături de partenerii MNIR: Muzeul Național al Țăranului Român (MNȚR), Muzeul Județean Teleorman (MJT), Muzeul Județean Buzău (MJB), Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” din Râmnicu Sărat (MMRS) și Unity in Values Interconfessional Association (UIV).

Având ca principal obiectiv valorificarea unor forme ceramice păstrate din neolitic până în prezent, cu schimbările inerente ale ornamentației și, mai mult sau mai puțin, ale formelor, proiectul își propune să scoată în evidență tandemul colecții muzeale – colecții particulare în domeniul ceramicii tradiționale, prin organizarea unor activități dedicate iubitorilor de frumos, istorie și tradiție. Avem datoria de a resuscita atenția publicului pentru o lume pe cale de dispariție, prin prezentarea unor asemenea opere de artă de factură populară, care exprimă specificul diferitelor zone etnografice și geografice.

Proiectul va fi și un prilej de dezvoltare a orizonturilor pentru tânara generație, dar și pentru toți cei care vor simți nevoia de a aprofunda domeniul. Astfel, vor fi realizate: o serie de trei expoziții, la sediile MNIR (martie), MNȚR (aprilie), MMRS (mai), 11 ateliere cu scop educațional, va fi editat un catalog și va fi creată o serie de materiale conexe (clipuri video, tur 3D).

Participarea la activitățile educaționale ale proiectului va fi gratuită și deschisă, în limita locurilor disponibile, încurajând aplicarea principiilor nediscriminatorii, bazate pe incluziune, egalitate de șanse, echilibrul de gen și participarea activă.


Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:

MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI

Secţia Relaţii Publice  și Marketing Cultural

Tel. 021 – 315.82.07 / int. 1008; Tel: 021. 313.19.25

E-mail: pr.mnir@gmail.com; relatiipublice@mnir.ro

http://www.mnir.ro, http://www.facebook.com/MNIRoficial, https://www.instagram.com/mniroficial/, https://twitter.com/MNIRoficial