nov. 15 2022 - nov. 15 2022

ZESTREA TRADIȚIILOR ROMÂNEȘTI

EXPOZIȚIA ZESTREA TRADIȚIILOR ROMÂNEȘTI

UN PROIECT AL ASOCIAȚIEI PATRONALE PLANTA ROMANICA

Asociația patronală PLANTA ROMANICA organizează împreună cu Muzeul Național al Țăranului Român, în perioada 18-20 noiembrie 2022 o expoziție cu tema Zestrea tradițiilor românești.
PLANTA ROMANICA s-a constituit în 2002, prin asocierea mai multor firme ce au că obiect de activitate prelucrarea plantelor medicinale și aromatice, producerea și distribuția de produse fitoterapeutice moderne. Plecând de la această idee, orice direcție am urma, în final ajungem la realizările  înaintașilor noștri  care au știut să își împletească propriile vieți cu istoria noastră, generând fără echivoc o moștenire care ocupă și va ocupa mereu un loc important în conștiința noastră.
Dr. Virgil Ștefan Nițulescu, managerul Muzeului Naţional al Țăranului Român spunea:
„Patrimoniul cultural imaterial al României cuprinde și acest tezaur al plantelor, care este pus în valoare de mulți actanți, între care și cei care promovează utilizarea acestor plante. Statul nu poate asigura întreaga susținere a promovării patrimoniului cultural imaterial al României. Tocmai de aceea, este important ca inițiativa guvernamentală să fie sprijinită de societatea civilă.
Iar efortul depus de comunitatea PLANTA ROMANICA vine în întâmpinarea acestui deziderat.
Muzeul Național al Țăranului Român rămâne un partener al acestui proiect, cu speranța că, în acest fel, vom reuși să sprijinim acest efort național!“
Date
  • nov. 15 2022 - nov. 15 2022

Location