„Așa că am spus: «Vă rog să mă iertați, eu nu pot culege informații în stilul acesta, eu am nevoie să stau într‑un sat sau două mai mult timp și să pot discuta pe‑ndelete cu oamenii».”
Mihai M. Cernea
Dezbatere
Sociolog la Banca Mondială: „Puneți oamenii pe primul loc‟
Lansare de carte și sesiune de autografe
Viețile sociologului. Academicianul Mihai M. Cernea în dialog cu Zoltán Rostás
Editura Corint și Muzeul Național al Țăranului Român au deosebita onoare să vă invite la dezbaterea Sociolog la Banca Mondială: „Puneți oamenii pe primul loc‟, prilejuită de lansarea cărții Viețile sociologului. Academicianul Mihai M. Cernea în dialog cu Zoltán Rostás.
Dezbaterea va avea loc joi, 12 septembrie, de la ora 17:00, în Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei, nr. 3, Sector 1).
Accesul este liber.
Invitați să vorbească despre noua apariție editorială:
- Zoltán Rostás - coautor
- dr. Daniel Șandru –director general IICCMER
- dr. Bogdan Murgescu
- dr. Cristina Bogdan
- dr. Filip Alexandrescu
- dr. Antonio Momoc
Moderează: Simona Preda - Brand Manager Corint
Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe din partea coautorului Zoltán Rostás.
Volumul Viețile sociologului este o conversație despre sociologia românească și internațională, purtată între doi reputați specialiști în domeniu.
Mihail Cernea - personajul acestui volum - este sociologul român cel mai cunoscut în America și în întreaga lume, dar aproape necunoscut în țara natală. Această situație este doar aparent paradoxală, deoarece aparține de fapt unei realități anomice binecunoscute în lumea științei și culturii românești contemporane.
Despre autori:
Mihail M. Cernea (n. 1931), sociolog. Doctor în filosofie (din 1962). Cercetător al Institutului de Filosofie al Academiei Române (1958), șef al Secției de cercetări pentru studii sociale (1965). Din 1974, a început să lucreze la Banca Mondială din Washington. Autor a peste 150 de lucrări de specialitate. Membru a numeroase asociații profesionale de sociologie din România și străinătate. Membru corespondent al Academiei Române (din 1991). Distins cu Premiul „Solon T. Kimball”, acordat de Asociația Americană de Antropologie (1988), cu Premiul „Bronislaw Malinowski” acordat de Societatea Internațională de Sociologie (1995).
Zoltán Rostás (n. 1946), sociolog. Licențiat în filozofie, specializarea sociologie, la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj. Doctor în filozofie, specializarea filozofia valorilor, a culturii și a istoriei. Cadru universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București (din 1991) și șef al Catedrei de Antropologie Culturală și Comunicare. Profesor emerit al Universității din București. Coordonator al Cooperativei Gusti. Autor și coautor a numeroase volume de sociologie.