nov. 20 2023 - nov. 20 2023

Vasile Tărâțeanu – Arcașul neamului românesc din Nordul Bucovinei

Vasile Tărâțeanu – Arcașul neamului românesc din Nordul Bucovinei

- proiecție film documentar -

26 noiembrie 2023, ora 11.00, Studio Horia Bernea

Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, Fundația Culturală de Binefacere Casa Limbii Române din Regiunea Cernăuți, în colaborare cu Muzeul Național al Țăranului Român și Cinema Muzeul Țăranului, prezintă în premieră filmul documentar Vasile Tărâțeanu – Arcașul neamului românesc din Nordul Bucovinei.
Evenimentul va avea loc duminică, 26 noiembrie 2023, ora 11,00 la Studioul Horia Bernea (intrarea din Strada Monetăriei nr.3), fiind dedicat Zilei Bucovinei (28 noiembrie).
Scriitor, poet și jurnalist, Vasile Tărâțeanu (1945-2022) și-a pus întreaga sa viață și operă în slujba Neamului, Adevărului și Credinței.
Fondator al primului ziar independent în limba română Plai Românesc din Cernăuți, al Revistei Arcașul, al Societății pentru Cultura Română Mihai Eminescu, președinte al Fundației Culturale Casa Limbii Române și director al Centrului Cultural Eudoxiu Hurmuzachi,  acest „brad de munte” din Țara Fagilor, a inițiat și coordonat o serie de proiecte menite să păstreze, să promoveze și să dezvolte identitatea culturală și lingvistică a românilor din Ucraina.
Numele Vasile Tărâțeanu este înscris cu cinste în rândul membrilor de onoare ai Academiei Române, Academiei Americano-Române de Știință și Arte, ai Uniunilor Scriitorilor din România și Republica Moldova.
Informații suplimentare: Gabriela Ielenicz – Președinte de Onoare
Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina
Tel: 0742 095 981
Date
  • nov. 20 2023 - nov. 20 2023

Location