sept. 29 2022 - sept. 29 2022

Trust. Then and now / Încredere. Atunci și acum

Trust. Then and now / Încredere. Atunci și acum

1 - 9 octombrie 2022

Bucharest Photofest, ajuns la cea de-a șaptea ediție în 2022, este un festival-platformă care și-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale și relevante repere din fotografia autohtonă și internațională.
Ediția de anul acesta a Bucharest Photofest se desfășoară în perioada 1 - 9 octombrie în mai multe spații din București și reunește în cele 9 zile aproximativ 30 de evenimente grupate într-o temă – Trust / Încredere: expoziții, proiecții de film, showcases, discuții și dezbateri, ateliere practice, proiecții și instalații video, dar și concerte live. Toate evenimentele din program sunt cu intrare liberă pentru public, iar participarea la ateliere se realizează pe bază de înscriere.
O parte dintre evenimentele ediție se desfășoară la Muzeul Național al Țăranului Român în sălile Media și Acvariu, iar trei dintre acestea au și vernisaj în prezența autorilor și unor invitați speciali.
4 octormbrie, ora 19:00, sala Media, vernisaj: „Trust. Then and now / Încredere. Atunci și acum”, expoziție de fotografie din arhivele UNHCR.

Conectată la tema ediției – încredere – expoziția cu fotografii din arhivele UNHCR ne arată un exemplu de bune practici și ne prezintă o realitate mai puțin cunoscută. Sunt evidențiate fotografii din mai multe contexte sociale, mai îndepărtate sau mai actuale, din mai multe colțuri ale lumii.

UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, conduce acțiuni internaționale pentru a proteja persoanele forțate să fugă din cauza conflictelor și persecuției. Oferim asistență care salvează vieți, cum ar fi adăpost, mâncare și apă; contribuie la protejarea drepturilor fundamentale ale omului; și să dezvolte soluții care să asigure oamenilor un loc sigur pe care să-l numească acasă, unde își pot construi un viitor mai bun.

Bucharest Photofest își propune să fie cel mai important festival de fotografie din România, ce transformă fotografia într-un instrument de educație vizuală și şi-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale şi relevante repere din fotografia autohtonă şi internaţională. Dincolo de faptul că este un proiect cultural prezentat într-un concept coerent articulat, fotografia devine în contextul Bucharest Photofest şi pretext pentru dezbaterea unor teme importante ale actualităţii socio-politice şi cultural-umane, astfel, fotografia devenind un instrument de educaţie vizuală.
Un proiect Alternative-Culture.com.
Programul complet pe: www.bucharestphotofest.ro sau www.fb.com/bucharestphotofest
Plăcut de Radio Guerrilla
Parteneri: SONY România, Wet Hard Seltzer, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Pepsi Max, Lay’s, Bere Times New Roman, Deschis Gastrobar, Cărturești, Victor’s Secret, Nabulsi Soap, Filos Publishing House, European Printers
Partener video: Panasonic România
Parteneri culturali: Salvați Copiii România, UNHCR România, Institutul Italian de Cultură, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematrografica „I.L. Caragiale”, Consulatul Onorific al Islandei la București, Ambasada Suediei la București, British Council, Muzeul Național al Țăranului Român, One World Romania
Parteneri media: UTV, AGERPRES, Pressone, Zile și Nopți, IQads, LIFE.ro, The Institute, Observator Cultural, Curatorial, Igloo, Zeppelin, Modernism, Liternet, Revista Golan, Spotmedia, 9AM, B365.ro, PRwave, Happ.ro, Goingout.ro, Bucharest-guide.ro, Probucuresti.ro, CriticEyez, Munteanu.
Date
  • sept. 29 2022 - sept. 29 2022

Location