mai 17 2023 - mai 17 2023

TRADIȚII MACEDONENE

TRADIȚII MACEDONENE

25 mai – 7 iunie 2023, Sala Acvariu

Asociația Macedonenilor din România (AMR) organizează joi, 25 mai 2023, ora 18.00, evenimentul „Tradiții Macedonene”. Acțiunea are loc la Muzeul Național al Țăranului Român, strada Monetăriei 3, Sector 1, București.
Evenimentul va cuprinde o expoziție de fotografie documentară cu tradițiile de nuntă din cadrul Festivalului Nunții din Galicnick, recunoscut în întreaga lume pentru autenticitate și frumusețe, dar și lansarea volumului: „Peste veacuri” – album de fotografie – autor Bogdan Dănescu. Pentru iubitorii tradițiilor culinare macedonene vor fi prezente volumele: „Carte de bucate macedonene”, „Călătorie prin bucătăria macedoneană” ale autorului Marjan Mihajlov. Mai mult decât atât, vor fi expuse covoare și ustensile din viața de zi cu zi a familiilor macedonene.
La eveniment vor participa membri simpatizanți ai AMR și reprezentanții asociației.
Expoziția va putea fi vizitată până pe 7 iunie, între orele 10.00 - 18.00. Lunea și sărbătorile legale este închis.
Asociația Macedonenilor din România este organizația prin intermediul căreia comunitatea cetățenilor români de etnie macedoneană participă la viața socială și politică din România. Asociația se bucură de susținere internă și internațională, promovând activ interesele macedonenilor din România, contribuind direct la cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor etnicilor macedoneni din România. În plan național și internațional, Asociația promovează interculturalismul, îmbogățind zestrea culturală pe care o avem în comun.
Date
  • mai 17 2023 - mai 17 2023

Location