oct. 18 2023 - oct. 18 2023

Târgul lui Brumărel

Târgul lui Brumărel

20 – 22 octombrie 2023

Orele 10.00 – 18.00

Piața Țărănească și Meșter(Ești)! organizează din 20 până în 22 octombrie 2023, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, din strada Monetăriei nr. 3, Târgul lui Brumărel. Programul este între orele 10.00 și 18.00 iar intrarea este liberă.
De vineri până duminică, de dimineță până seara, zeci de producători, meșteri, artizani și negustori se vor aduna în curtea Muzeului Național al Țăranului Român pentru un festin gastronomic și nu numai.
Meșteri si artizani, din toate zonele țării, aduc tot ce au lucrat mai frumos: obiecte din lemn, ceramică, ţesături, podoabe, mobilier pictat, icoane, casete pictate sau decorate cu tehnica șervețelului, bijuterii din piele sau din pietre semiprețioase, căciulițe croșetate, ii și fețe de masă brodate manual, jucării croșetate, păpuși, lână împâslită și multe altele.
De asemenea, meșterii vă invită să descoperiți tainele meșteșugurilor prin ateliere de creație dedicate copiilor mari și mici:
  • Adrian Teodore (0735 072 630) – atelier de pictură și icoane bizantine; atelier de sculptură în lemn (obiecte din gospodăria țărănească), Asociația Zonta Valea Prahovei;
  • Cristina Tudor (0723 471 440) – ateliere de pictură pe lemn, tehnica șervețelului și de lână împâslită (flori și obiecte mici).
În curtea interioară, colecționarii vor găsi antichități țărănești și mobilier, porțelanuri, ceasuri, ibrice, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, lăzi de zestre, blidare, unelte din gospodăria tradițională, cămăși, ii, fote și vâlnice, fețe de masă, marame de borangic, ștergare cu alesături, paftale și podoabe, covoare țărănești țesute la război, roți de tors.
Veți putea degusta: brânzeturi și cașcavaluri, plăcinte, ciocolată de casă și prăjituri tradiționale, turtă dulce și covrigi, dulcețuri și zacuște, siropuri, miere, ceaiuri și plante aromate de grădină, legume și murături, diverse sortimente de pâine, preparate tradiționale.
Meniul de săptămana aceasta este gustos și apetisant: sarmale cu mămăligă, bulz ciobănesc și pastramă, papricaș de pui, ardei umplut, fasole frecată cu glazură de ceapă, gogoșari cu varză, toate gătite la fața locului de gospodine pricepute din Dâmbovița.
Organizator: Asociația Urban Events
Berariu Corina - 0744 860 082
asociatiaurbanevents@gmail.com
https://www.facebook.com/PiataTaraneascaRO
Date
  • oct. 18 2023 - oct. 18 2023

Location