mart. 1 2022 - mart. 1 2022

Târgul de primăvară

100 de Tradiții Românești

Târgul de primăvară

4 - 6 martie 2022

În perioada 4 - 6 martie 2022, Asociaţia Kogaion 115 organizează Târgul de primăvară, eveniment de promovare a meșteșugurilor tradiționale și a gastronomiei românești, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.
Cu doar câteva zile înainte de ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, meșteri și artizani talentați vor fi prezenți în curtea muzeului cu obiecte meșteșugite din care puteți alege, persoanelor dragi, cadouri cu totul deosebite: ii, covoare oltenești, ceramică de Corund, cojoace şi genți din piele naturală, obiecte din lemn pentru gospodărie, decorațiuni din lavandă și ceramică pictată cu motive populare, icoane, bijuterii din argint sau din porțelan, tablouri, jucării croșetate.
Din gastronomia tradițională se vor putea degusta și târgui, pe alese brânzeturi proaspete din lapte de capră, șvaițer din Vatra Dornei, plăcinte domneşti cu fructe şi cu brânză, ciocolată și prăjituri de casă dupa reţetele bunicelor, miere și sucuri de cătină, vin şi palincă, turtă dulce, murături și dulcețuri, fructe păstrate cu grijă peste iarnă în cămări. Nu vor lipsi nici mucenicii însiropaţi cu miere și pudrați din belșug cu miez de nucă, pentru sărbătoarea creştină a sfinţilor 40 de mucenici din Sevastia, cunoscută în popor şi ca Sâmbra Plugului.
Cei care apreciază obiectele vechi şi cu valoare istorică găsesc la anticarii participanţi la eveniment unelte din lemn, mobilier ţărănesc sau straie populare din diferite zone folclorice.
Duminica, 6 martie, se lasă sec de brânză înaintea Postului Mare al Paştilor, aşa că este ocazia potrivită de a ne desfăta cu mâncăruri care mai de care mai gustoase: borş de peşte, ardei umpluți, saramură de crap cu mămăliguţă, păstrăv şi pastramă la grătar.
Program zilnic: 10.00 – 18.00
Organizator eveniment: Asociaţia Kogaion 115
Director marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
E-mail: ligia_marica@yahoo.com
Date
  • mart. 1 2022 - mart. 1 2022

Location