nov. 28 2022 - nov. 28 2022

Târgul de Carte GAUDEAMUS

Muzeul Național al Țăranului Român participă la

Târgul de Carte GAUDEAMUS Radio România

ediția XXIX

Muzeul Național al Țăranului Român - Editura MARTOR vă așteaptă, în pragul iernii, cu noutăți editoriale la Târgul de Carte GAUDEAMUS Radio România (7 - 11 decembrie 2022).
Adresa noastră, pe perioada târgului, este: Complexul Expozițional ROMEXPO din București – pavilion B2, standul 170.
Iubitorii de carte și prietenii muzeului pot descoperi aici noile noastre apariții:
  • revista MARTOR nr. 27 / 2022: From Transcribing Orality to Oral Practices of Writing. Rural and Popular Cultures in the Digital Era. Noul număr include studii care investighează relația complexă dintre scris și oral în producerea de sens care definește „tradițiile”, relațiile în comunitate și cele de grup, în diferite contexte ale schimbării (post-comunism, post-colonialism, migrație, folosirea de hypermedia, storytelling etc.); texte ce abordează noile moduri în care se întâlnește oralitatea în societățile contemporane; dar și texte care deschid căi pentru discuții metodologice în cercetarea etnologică privind fenomenul oralității în societățile contemporane, dominate de istorie și de textele scrise.
  • „Caiet de desene” (autor Ioana Bătrânu). O incursiune fascinantă în vechile depozite de patrimoniu ale Muzeului Național al Țăranului Român, prin intermediul desenelor unui artist plastic consacrat, care dezvăluie, în tușe însuflețite, un univers ghidat de simboluri populare și referințe tradiționale, armonizate vocabularului artelor vizuale contemporane.
  • Țeserea lumii. Scoarțe românești din patrimoniul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău și al Muzeului Național al Țăranului Român”. Un album cu cele mai interesante scoarțe din patrimoniul celor două muzee naționale, similare prin tehnici, motive sau ornamentică.
Programul de vizitare a târgului va fi următorul: de miercuri, 7 decembrie, până duminică, 11 decembrie, între orele 10.00 și 20.00.
Intrarea nu costă nimic, doar timp să răsfoiți cărți pe îndelete!
Dacă doriți să achiziționați o publicație online, trimiteți o comandă fermă pe adresa de e-mail carte@muzeultaranuluiroman.ro sau martor@muzeultaranuluiroman.ro  (persoană de contact: Elisabeta Timoc). Menționați în mesaj titlurile dorite și numărul de exemplare, adresa dvs. poștală completă și un număr de telefon la care puteți fi contactat.
Putem trimite cărțile prin curier, cu plata ramburs, urmând să achitați la primirea coletului contravaloarea cărților și taxele de expediție. Taxele depind de greutatea coletului și de destinație.
Dacă v-a plăcut ceva sau aveți sugestii pentru noi, așteptăm un feed-back de cititor pe adresa: martor@muzeultaranuluiroman.ro.
Muzeul Național al Țăranului Român
Editura MARTOR
martor@muzeultaranuluiroman.ro
Date
  • nov. 28 2022 - nov. 28 2022

Location