nov. 9 2021 - nov. 9 2021

Târgul „100 de Tradiții Românești”

Târgul „100 de Tradiții Românești”

12 – 14 noiembrie 2021

Asociaţia Kogaion 115 vă invită de vineri, 12 până duminică, 14 noiembrie 2021, între orele 10.00 și 18.00, la evenimentul „100 de Tradiții Românești”, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, strada Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă!
Vizitatorii sunt așteptați de către meșteșugari și tinerii artizani participanți cu ceramică pictată cu motive populare, icoane pe lemn și pe sticlă, ii și podoabe tradiționale, cojoace și căciuli din blană naturală, hăinuțe si jucării tricotate manual, tablouri și obiecte de decor, uleiuri și creme din lavandă, plante de leac.
Se vor putea cumpăra și produse din gastonomia tradițională. Afumături din carne de porc, brânză în coajă de brad, cașcaval din lapte de vacă, telemea de oaie, vinuri diverse și palincă, prăjituri și plăcinte de casă, murături și dulcețuri pe alese, diferite sortimente de miere, siropuri de cătină, cozonaci rumeni, zacuscă de păstrăv, kürtős kalács sunt doar câteva din bunătățile cărora le puteți descoperi gustul.
Din lăzile de zestre ale bunicilor, anticarii vor expune costume populare autentice, covoare oltenești, carpete sau ștergare cu alesături. Pentru cei care vor să își redecoreze casele în stil autentic țărănesc vor fi expuse porți din lemn crestate cu motive tradiționale, roți de tors, copăițe și blidare.
Bucătarii vor găti mâncăruri delicioase, potrivite pentru un răsfăț culinar înainte de lăsatul secului, ce va fi duminica aceasta: ciorbă țărănească cu afumătură, gogoșari umpluți cu carne, sarmale cu mămăligă, bulz cu brânză de burduf, gulaș de vită, pastramă de oaie, borș de pește la ceaun, crap și păstrăv la grătar.
Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.
Organizator eveniment: Asociaţia Kogaion 115 | Director de marketing – Ligia Marica | Mobil: 0722 274 803 | e-mail: ligia_marica@yahoo.com
Date
  • nov. 9 2021 - nov. 9 2021

Location
  • Muzeul Național al Țăranului Român