oct. 11 2022 - oct. 11 2022

Târgul 100 de Tradiții Românești

Târgul 100 de Tradiții Românești

14 – 16 octombrie 2022

Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 14 – 16 octombrie 2022 la târgul „100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti. Intrarea la târg este liberă!
La această ediție și-au dat întâlnire creatori populari din mai multe regiuni ale țării. Vor fi expuse obiecte din ceramică pictată cu motive culese de pe cusături tradiționale, icoane pe lemn și pe sticlă, bundițe brodate, costume populare, scoarțe viu colorate din lână vopsită vegetal, zgărdane și cingători, căciuli și haine din blană.
Nu vor lipsi nici artizanii cu uleiuri terapeutice din busuioc și lavandă, plante de leac, cosmetice preparate doar din ingrediente naturale, obiecte de vestimentație și jucării croșetate manual. Pentru pasionații de istorie și tradiții străvechi va fi expusă la târg colecția de bijuterii Dacos, inspirată din civilizația geto-dacă.
Din produsele gastronomice aduse spre vânzare și degustare amintim brânzeturi proaspete și maturate, zacuscă şi murături pe alese, prăjituri și ciocolată de casă, plăcinte și sarailii, turtă dulce, diferite sortimente de miere și palincă, fructe şi legume de la producători.
Colecționarii de antichități au pentru doritori nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.
De cu zori ceaunele vor fi puse la foc pentru ciorba de curcan sau fasolea cu ciolan. Vineri este dezlegare la pește, fiind ziua de prăznuire a Sfintei Paraschieva și va fi pregătit deliciosul storceag lipovenesc și saramură de crap. Pe grătar se vor rumeni păstrăvi și pastramă de oaie, ce se însoțesc foarte bine cu un pahar din mustul stors la fața locului.
Copiii pot participa la Atelierul de pictură de icoane, sub îndrumarea meșterului Teodore Adrian. Prețul participării începe de la 20 lei, în funcție de complexitatea obiectului lucrat. Detalii și înscrieri puteți obține la telefon 0735.072.630.
Program: 10.00 – 19.00.
Organizator: Asociaţia Kogaion 115
Director de marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com
Date
  • oct. 11 2022 - oct. 11 2022

Location