sept. 27 2022 - sept. 27 2022

Târgul 100 de Tradiții Românești

Târgul 100 de Tradiții Românești

30 septembrie - 2 octombrie 2022

Asociația Kogaion 115 vă invită în perioada 30 septembrie - 2 octombrie 2022 la târgul 100 de Tradiții Românești, organizat în curtea Muzeului Național al Țăranului Român din București, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă.
Pentru această ediție, am invitat la muzeu pe unii dintre cei mai buni meșteșugari, care ne vor încânta cu creațiile lor. La târg, vor fi expuse icoane, ii și catrințe, pristolnice, zgărdane, ceramică de Corund, măști populare, ouă încondeiate, covoare țesute la război și ștergare, cojoace și chimire.
Tineri artizani vor expune vestimentație și jucării din lână împâslită, genți și accesorii din piele, păpuși reprezentând personaje din povești, bijuterii din argint lucrate manual, tablouri și decorațiuni din lut, cosmetice făcute doar din ingrediente naturale, lumânări organice parfumate, uleiuri de lavandă, împletituri din lână.
Vizitatorii vor găsi aici o gamă diversă de produse culinare tradiționale: brânzeturi de capră și de oaie, diverse soiuri de zacuscă și murături, palincă și țuică de prune, turtă dulce și cozonaci, ciocolată și prăjituri de casă după rețete maramureșene, dulcețuri și siropuri, miere și amestecuri apicole pentru imunitate, sucuri de aronia și șerbeturi aromate, fructe și legume proaspete, kürtős kalács și sarailii.
Cei care apreciază obiectele vechi și cu valoare istorică găsesc la anticarii participanți la eveniment unelte din lemn, mobilier țărănesc sau straie populare din diferite zone etnografice.
Bucătari pricepuți vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde: ciorbă cu afumătură, sarmale la ceaun, ciolan de porc în sos de vin, bulz cu brânză de burduf. Din mâncărurile de sezon nu pot lipsi pastrama de oaie la grătar și mustul proaspăt stors.
Pentru copii vor funcționa ateliere de creație unde cei mici își pot dezvolta imaginația. Prețul de participare este între 15 și 25 de lei, în funcție de opțiunea aleasă.
Program târg: zilnic între orele 10.00 și 19.00
Organizator eveniment: Asociația Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803; e-mail: ligia_marica@yahoo.com
Date
  • sept. 27 2022 - sept. 27 2022

Location