iun. 14 2022 - iun. 14 2022

Târgul „100 de Tradiții Românești“

Târgul „100 de Tradiții Românești“

17 – 19 iunie 2022

Asociația Kogaion 115 vă  invită în perioada 17 – 19 iunie 2022 la Târgul „100 de Tradiții Românești”, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Țăranului Român, din București, strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.
Cu doar câteva zile înainte de 24 iunie când sărbătorim ziua de Sânziene sau Drăgaica, meșteri populari şi meșteșugari vor fi prezenți în curtea muzeului cu creațiile lor autentice. Ziua de Sânziene este decretată de mai mulți ani ca fiind și „Ziua Internațională a Iei”, motiv pentru care la evenimentul din această perioadă vor fi expuse cele mai frumoase ii din fiecare zonă a țării.
Publicul este așteptat să viziteze târgul, unde  meșteșugarii și tinerii artizani vor expune măști populare, ceramică de Horezu, Corund și de Baia Mare, icoane, straie populare, zgărdane, pristolnice, obiecte de gospodărie din lemn crestat, bundițe din piele brodate cu motive tradiționale, vestimentație și jucării din lână împâslită, uleiuri de lavandă și apă de trandafiri, plante decorative și ierburi aromatice.
Gastronomia tradițională este prezentă la eveniment prin preparate diverse, pentru toate gusturile: brânzeturi proaspete şi maturate, turtă dulce și cozonaci, plăcinte și prăjituri de casă, miere și palincă, zacuscă și siropuri, fructe și legume proaspete, sucuri naturale și șerbeturi pe alese.
Cei care apreciază obiectele vechi şi autentice vor găsi la anticarii prezenți la târg unelte din lemn, mobilier țărănesc, cărți vechi sau covoare țesute la război din lână vopsită cu esențe vegetale.
Pentru că la orice târg tradițional vizitatorii sunt îmbiați cu mâncare proaspăt gătită, bucătarii vor prepara ciorbă țărănească de potroace, varză nouă la ceaun, tochitură, ardei umpluți, frigărui de curcan și crap la grătar. Șuberec fierbinte, delicioasa plăcintă turcească, va fi preparată de asemenea la fața locului.
Program zilnic:   orele 10:00-19:00
Organizator eveniment: Asociația Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
Date
  • iun. 14 2022 - iun. 14 2022

Location