apr. 4 2022 - apr. 4 2022

Târgul „100 de Tradiții Românești”

Târgul „100 de Tradiții Românești”

8 – 10 aprilie 2022

Asociația Kogaion 115 vă  invită în perioada 8 – 10 aprilie 2022 la Târgul 100 de Tradiții Românești, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Țăranului Român, din strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea la târg este liberă.
Cu o săptămână înainte de Duminica Floriilor vizitatorii sunt așteptați de meșterii populari prezenți la târg cu nenumărate obiecte tradiționale create cu pricepere, numai bune de înfrumusețat casele pentru sărbătoarea Paștelui, care se apropie: ouă încondeiate, icoane, ștergare, covoare țesute la război, mic mobilier din lemn crestat, ceramică pictată, pristolnice, decorațiuni din lavandă și din lut, măști populare. Artizani talentați expun tablouri cu fir aurit, bijuterii din argint, vestimentație din piele naturală și din lână, tricotate manual, jucării croșetate.
Pentru cămări îmbelșugate producătorii aduc drob de miel și pască, brânzeturi proaspete și maturate din lapte de capră și de vacă,  păstrăv afumat, pâine cu maia coaptă în vatră, zacuscă de ardei copți, salate de ghebe și gălbiori murați, țuică de prune și pălincă de pere, miere cu ghimbir și lăptișor de matcă, prăjituri de casă și cozonaci, plăcinte și prăjituri de casă, baclavale și sarailii, dulcețuri și turtă dulce, fructe și verdețuri proaspete, plante aromatice.
Mâncare delicioasă gătită la fața locului va putea potoli foamea doritorilor. Ciulama de urzici, ardei umpluți de post, ciorbă de perișoare, chifteluțe marinate, mămăliguță ardelenească, păstrăv și cârnăciori la grătar, sarmale de post, fasole la ceaun cu salată de ceapă roșie, lipii fierbinți sunt câteva din bunătățile preparate în zilele de târg.
Colecționarii de antichități tradiționale pot găsi la vânzare obiecte foarte vechi, aparținând vieții de la țară: dulăpioare, copăițe, putineie, bancuri de tâmplărie, unelte pentru țesut, costume populare din mai toate zonele folclorice.
Program:  zilnic între orele 10:00-18:00
Organizator eveniment: Asociația Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
Date
  • apr. 4 2022 - apr. 4 2022

Location