oct. 25 2022 - oct. 25 2022

Târgul 100 de Tradiții Românești / 28 – 30 octombrie 2022

Târgul 100 de Tradiții Românești

 

Asociația Kogaion 115 vă invită în perioada 28 - 30 octombrie 2022 la târgul 100 de Tradiții Românești, organizat în curtea Muzeului Național al Țăranului Român din București, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă.

Meșteșugarii veniți la acest eveniment expun ii de Breaza, dar și ii de prin lăzile de zestre ale bunicilor, recondiționate cu multă migală și pricepere, fote, vâlnice, scoarțe, ceramică de Horezu, icoane, pristolnice, obiecte din lemn crestat pentru gospodărie și mic mobilier, zgărdane, vase din alamă, chimire și cojoace. Artizani talentați sunt prezenți cu păpuși reprezentând personaje din poveștile românești, vestimentație și jucării din lână, decorațiuni din lavandă și din lut lucrate manual, bijuterii unicat, creme și uleiuri fabricate doar din ingrediente naturale.

Pentru a avea cămări îmbelșugate vizitatorii pot târgui dintr-o ofertă gastronomică deosebit de variată: cârnați țărănești și afumături din carne de porc sau de oaie, cașuri și cașcaval, zacuscă și murături pe alese, prăjituri și ciocolată de casă, plăcinte și sarailii, miere cu nucă și cătină, diverse amestecuri apicole pentru imunitate, țuică și palincă de gutui, sucuri de aronia și de mere, fructe și legume proaspăt culese, dovleci bine copți, foarte căutați în aceste zile de toamnă.

Anticarii expun obiecte foarte vechi, aparținând vieții de la țară: porți monumentale sculptate de peste o sută de ani, dulăpioare, copăițe, costume populare din toate zonele etnografice ale țării, unelte pentru țesut sau pentru lucrat pământul.

Nu va lipsi nici ospățul caracteristic fiecărui târg, cu pastramă de berbecuț la grătar, supă cremă de dovleac, sarmale, fasole cu ciolan și bulz ciobănesc. La ceaun vor fi pregătite ciorba de potroace și gulașul de vițel. Mustul proaspăt stors de căpșunică va face deliciul tuturor doritorilor.

Program târg: zilnic între orele 10.00 și 19.00
Organizator eveniment: Asociația Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com    
Date
  • oct. 25 2022 - oct. 25 2022

Location