nov. 16 2021 - nov. 16 2021

Târgul 100 de Tradiții Românești

 

Târgul 100 de Tradiții Românești

19 – 21 noiembrie 2021

Asociația Kogaion 115 organizează Târgul 100 de Tradiții Românești, de vineri,19, până duminică, 21 noiembrie 2021, între orele 10.00 și 18.00, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Țăranului Român, din strada Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă!
Creatorii populari veniți la acest eveniment expun o diversitate de țesături și costume tradiționale specifice fiecărei zone folclorice, ceramică de Corund și de Baia Mare, icoane, covoare țesute la război, obiecte din lemn și din cupru pentru gospodărie, ii și marame, sumane și bundițe brodate, chimire și căciuli din blană, zgărdane și pristolnice. Creatori de frumos, artizanii tineri prezenți vin cu tablouri confecționate cu fir de aur, ornamente din lut și din lavandă, felicitări, jucării și vestimentație din lână tricotate manual, cosmetice realizate doar din ingrediente naturale.
Toate regiunile țării sunt prezente prin produse gastronomice savuroase. Preparate din carne de porc și de oaie, pește afumat în cetină de brad, brânzeturi proaspete de capră şi cașcaval afumat, diverse soiuri de zacuscă și șerbeturi atestate „produs montan“, vin și palincă, turtă dulce și fructe deshidratate, cozonaci, prăjituri de casă după rețete maramureșene, plăcinte și sarailii, pâine coaptă pe vatră, murături și dulcețuri pe alese, miere și lăptișor de matcă, fructe şi legume proaspăt culese, kürtős kalács si must proaspăt stors.
Colecționarii de antichități au, ca de obicei, nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.
Bucătari pricepuți vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde: ciorba cu afumătură de porc, sarmalele de post, ghiveciul de legume şi fasolea la ceaun, ciupercile la grătar umplute cu brânză de burduf sunt doar câteva dintre acestea. Restul se poate descoperi la fața locului. Duminică, fiind dezlegare la pește, nu vor lipsi din meniu borșul de crap și păstrăvul la grătar.
Organizator eveniment: Asociația Kogaion 115 Director de marketing – Ligia Marica Mobil: 0722 274 803 e-mail: ligia_marica@yahoo.com
Date
  • nov. 16 2021 - nov. 16 2021

Location
  • MNȚR