sept. 26 2023 - sept. 26 2023

Târgul 100 de Tradiții Românești

Târgul 100 de Tradiții Românești

29 septembrie – 1 octombrie 2023, orele 10.00 – 19.00

Vă invităm în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023 la târgul 100 de Tradiții Românești, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, din strada Monetăriei nr. 3. Intrarea la târg este liberă!
La această ediție își dau întâlnire creatori populari din mai multe regiuni ale țării. Vor fi expuse icoane pe lemn și pe sticlă, măști tradiționale, costume populare autentice, scoarțe viu colorate din lână vopsită vegetal, zgărdane și cingători, chimire și paftale, împletituri din sfoară, bundițe brodate.
Nu vor lipsi nici artizanii cu obiecte de decor din lemn pictat și din lut, cosmetice preparate doar din ingrediente naturale, lumânări din uleiuri organice, apă de trandafiri și de lavandă, lucrări de grafică, bijuterii din argint și din ceramică, jucării croșetate manual și figurine reprezentând personaje din povești, vestimentație și genți din piele naturală.
Dintre produsele gastronomice aduse spre vânzare și degustare amintim afumături din carne de porc, brânzeturi proaspete și maturate din zona Clujului și a Teleormanului, uleiuri presate la rece, zacuscă şi murături pe alese, prăjituri și ciocolată de casă, plăcinte și sarailii, turtă dulce, diferite sortimente de miere și palincă, vinuri alese, sucuri de cătină și de aronia, înghețată artizanală, fructe şi legume de la producători.
Colecționarii de antichități au pentru doritori nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute: lăzi de zestre, porți maramureșene, unelte de lucrat în gospodărie.
De cu zori ceaunele vor fi puse la foc pentru sarmale și gulaș de vițel. Pe grătar se vor rumeni păstrăvi și pastramă de oaie. Mustăria va fi deschisă pentru a degusta la fața locului dulcea licoare a toamnei.
Copiii au la dispoziție Atelierele de creație, unde pot face pictură pe lemn, medalioane de ceramică sau flori din lână împâslită. Detalii și înscrieri puteți obține la telefon 0723471440.
Organizator: Asociaţia Kogaion 115
Director de marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com  
Date
  • sept. 26 2023 - sept. 26 2023

Location