mai 9 2023 - mai 9 2023

Târgul „100 de Tradiții Românești”

Târgul „100 de Tradiții Românești”

12 – 14 mai 2023

Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 12 – 14 mai 2023 la Târgul “100 de Tradiții Românești”, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea la târg este liberă.
Publicul este aşteptat să viziteze târgul, unde meşteşugarii vor expune icoane pictate pe sticlă și pe lemn, vase din ceramică, ii și port popular din toate zonele folclorice ale țării, podoabe tradiționale, vâlnice, brâie, paftale, pânză de casă, fețe de masă brodate manual și stergare, haine și genți din piele naturală.
Artizani talentați sunt pregătiți cu obiecte de decor din lut și din lemn sculptat, vestimentație tricotată manual, apă de trandafiri și uleiuri din lavandă, jucării croșetate, bijuterii inspirate din civilizația geto-dacă, tablouri și decorațiuni unicat din fibre vegetale.
Producătorii vin cu pâine țărănească de secară sau cu semințe, brânzeturi proaspete din lapte de capră și cașuri afumate din lapte de vacă și de oaie, sucuri de cătină și de aronia, miere și lăptișor de matcă, zacuscă, dulcețuri, ciocolată de casă și prăjituri din zona Maramureșului și Aradului, turtă dulce, sarailii, siropuri de busuioc și de brad, fructe și legume de sezon, plăcinte fierbinți coapte pe plită, înghețată artizanală.
Pentru cei care apreciază obiectele vechi şi autentice, anticarii prezenți la târg vor aduce unelte de lucrat în gospodărie, mobilier ţărănesc, obloane și porți din lemn sculptat, carte veche sau covoare țesute la război.
Ca la orice târg tradițional vizitatorii sunt îmbiaţi cu mâncare proaspăt gătită. Bucătarii vor prepara la ceaun ciorbă cu afumătură, pomana porcului, ghiveci de legume cu carne de pui, iar pe grătar vor rumeni pastramă și cârnați măcelărești.
Program: vineri și duminică între orele 10.00 și 19.00, iar sâmbătă târgul este deschis între orele 10.00 și 22.00, făcând parte din evenimentul Noaptea Muzeelor.
Organizator eveniment: Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
Date
  • mai 9 2023 - mai 9 2023

Location