Târgul 100 de Tradiții Românești
14 – 16 martie 2025, între orele 10.00 și 18.00
În perioada 14 – 16 martie 2025, vă invităm la Târgul 100 de Tradiții Românești, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea la târg este liberă.
Publicul este aşteptat să viziteze târgul, unde meşteşugarii ne vor încânta prin ingeniozitatea şi autenticitatea produselor lor, făcute cu multă migală şi cu mult suflet. Vor fi expuse icoane pe sticlă și pe lemn, ouă închistrite, ceramică pictată cu motive populare, pristolnice, ii brodate cu mătase, zgărdane, scoarțe viu colorate, vâlnice, marame, paftale, poale, pânză de casă, obiecte din lemn crestat pentru gospodărie.
Artizani talentați expun obiecte de decor din lemn și din lut, vestimentație din lână tricotată manual, jucării croșetate, bijuterii unicat din argint și din piele, cosmetice făcute doar din ingrediente naturale, lumânări parfumate.
Producătorii vin cu caș și cașcaval, produse crud uscate din carne preparate în salina proprie, miere și turtă dulce, palincă de caise și țuică de prune, zacuscă, murături și dulcețuri, magiun fără zahăr, prăjituri de casă din zona Maramureșului și Aradului, cozonaci moldovenești, sarailii, siropuri, fructe și sucuri naturale.
Pentru cei care apreciază obiectele vechi şi autentice, anticarii prezenți la târg vor aduce unelte de lucrat în gospodărie, mobilier ţărănesc, obloane și porți din lemn sculptat, carte veche.
Ca la orice târg tradițional vizitatorii sunt îmbiaţi cu mâncare proaspăt gătită. Bucătarii vor prepara ciorbă de fasole la ceaun, mâncare de praz cu măsline și orez, sarmale de post și de dulce, frigărui de curcan cu ciuperci și ardei. Nu vor lipsi plăcintele cu varză, dovleac și mere și vestitele poale-n brâu, frământate și coapte la fața locului.
Doamna Ileana Hotopilă, meşter din comuna Ulma, jud. Suceava, căreia i s-a acordat titlul de tezaur uman viu, va face demostrații și ateliere de încondeiat ouă, pentru toți cei care doresc să privească și să învețe acest frumos meșteșug.
Organizator eveniment: Asociaţia Kogaion 115