apr. 26 2023 - apr. 26 2023

Târgul „100 de Tradiții Românești”

Târgul „100 de Tradiții Românești”

28 – 30 aprilie 2023

Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 28 – 30 aprilie 2023 la Târgul 100 de Tradiții Românești, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea la târg este liberă.
Publicul este aşteptat să viziteze târgul, unde meşteşugarii ne vor încânta prin ingeniozitatea şi autenticitatea produselor lor făcute cu multă migală şi cu mult suflet. Vor fi expuse icoane pe sticlă și pe lemn, străchini și ulcioare din ceramică de Horezu, pristolnice, ii brodate cu mătase, obiecte din lut pictate cu motive tradiționale, vâlnice, brâie, paftale, poale, pânză de casă, scoarțe, măști populare, zgărdane, genți și accesorii din piele naturală.
Artizani talentați expun obiecte de decor din lemn și din lavandă, vestimentație pictată manual, jucării croșetate, cosmetice făcute doar din ingrediente naturale, bijuterii unicat de inspirație dacică.
Producătorii vin cu brânzeturi din lapte de capră și de oaie, miere și lăptișor de matcă, palincă de caise și țuică de prune, zacuscă și dulcețuri, prăjituri de casă, plăcinte, turtă dulce, sarailii, siropuri, sucuri din mere de Voinești.
Pentru cei care apreciază obiectele vechi şi autentice, anticarii prezenți la târg vor aduce unelte de lucrat în gospodărie, mobilier ţărănesc, obloane și porți din lemn sculptat, carte veche sau covoare țesute la război.
Ca la orice târg tradițional, vizitatorii sunt îmbiaţi cu mâncare proaspăt gătită. Bucătarii vor rumeni pe grătar cârnăciori de oaie, pastramă, bulz, crap și scrumbie de Dunăre, iar la ceaun vor prepara gulaș de vițel, papricaș de pui și sărmăluțe cu mămăliguță.
Program: zilnic între orele 10.00-19.00.
Organizator eveniment: Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
Date
  • apr. 26 2023 - apr. 26 2023

Location