mart. 7 2023 - mart. 7 2023

Târgul „100 de Tradiții Românești”

Târgul „100 de Tradiții Românești”

10 - 12 martie 2023

În perioada 10 - 12 martie 2023, Asociația Kogaion 115 vă invită la prima ediție din acest an a Târgului „100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, din București, Str. Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.
Meșterii veniți din toate zonele țării aduc în curtea muzeului obiecte meșteșugite, lucrate sau restaurate cu iscusință peste iarnă: ștergare și straițe din zona Bistriței Năsăudului, ii din Bucovina, Mehedinți sau Breaza, marame, vâlnice, ilice brodate cu fir de mătase, paftale, covoare oltenești, icoane, măști populare, zgărdane, ulcioare și străchini, obiecte din lemn pentru gospodărie, haine și căciuli din blană.
Artizani talentați expun genți și accesorii din piele naturală, decorațiuni din lavandă și din ceramică, bijuterii din argint sau din alamă lucrate manual, jucării din lemn și din pânză, vestimentație din lână croșetată, cosmetice fabricate doar din ingrediente naturale, lumânări organice, ceaiuri și tincturi de leac din Ținutul Apusenilor.
Din gastronomia tradițională se vor putea degusta și târgui, pe alese, brânzeturi proaspete și maturate din lapte de capră sau de oaie, murături și dulcețuri diverse, ciocolată și prăjituri de casă dupa rețetele bunicelor din Arad și Maramureș, turtă dulce, plăcinte cu fructe și cu brânză, cataif, miere și polen, sucuri de cătină și de aronia, țuică și palincă, kürtőskalács și langoși fierbinți cu smântână din belșug.
Cei care apreciază obiectele vechi și cu valoare istorică găsesc la anticarii participanți la eveniment unelte din lemn, mobilier țărănesc sau straie populare din diferite zone folclorice.
Ceaunele vor fi puse la foc dis-de-dimineață pentru preparate delicioase: ciorbă țărănească de pui și sarmale, dar și ardei umpluți sau ghiveci de legume pentru cei care țin post.
Program zilnic: 10.00 – 18.00
Organizator eveniment: Asociația Kogaion 115
Director marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
E-mail: ligia_marica@yahoo.com
Date
  • mart. 7 2023 - mart. 7 2023

Location