nov. 15 2022 - nov. 15 2022

Târgul 100 de Tradiții Românești

Târgul 100 de Tradiții Românești

18 – 20 noiembrie 2022

Asociația Kogaion 115  vă invită în perioada 18 – 20 noiembrie 2022 la Târgul 100 de Tradiții Românești între orele 10.00 și 18.00, în curtea Muzeului Naţional al Țăranului Român, din strada Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă!
Creatorii populari veniți la acest eveniment expun o diversitate de țesături și costume tradiționale specifice fiecărei zone folclorice,  ceramică de Corund, icoane, covoare țesute la război,  mic mobilier din lemn sculptat, ii și marame, sumane și cingători, cojoace și căciuli din blană, zgărdane și pristolnice, măști populare pentru colindele sărbătorilor de iarnă. Creatori de frumos, artizanii tineri prezenți vin cu ornamente din lut și din lavandă, bijuterii unicat din argint, păpuși și jucării croșetate, vestimentație din lână tricotată manual pentru copii și adulți, cosmetice făcute doar din ingrediente naturale.
Toate regiunile țării sunt prezente prin produse gastronomice savuroase. Preparate  din carne de porc și de oaie, cârnați vânătorești, păstrăv afumat în cetină de brad, brânzeturi proaspete de capră şi cașcaval, diverse soiuri de zacuscă și șerbeturi atestate ca “produs montan”, vin și palincă, turtă dulce și cozonaci, prăjituri de casă după rețete maramureșene, plăcinte și sarailii, pâine coaptă pe vatră, murături și dulcețuri pe alese, miere și păstură, fructe şi legume proaspăt culese, sucuri de aronia și de cătină, tincturi și plante de leac, kürtős kalács.
Colecționarii de antichități au ca de obicei nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.
Bucătari pricepuți vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde: supă de pui cu tăiței, gulaș de vită, sarmale de post, orez cu prune, ciorbă de legume cu dovlecei, fasole la ceaun, frigărui la grătar sunt doar câteva dintre acestea. Restul pot fi descoperite la fața locului.
Organizator eveniment  - Asociația Kogaion 115
Director de marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com
Date
  • nov. 15 2022 - nov. 15 2022

Location