mai 16 2023 - mai 16 2023

Târg de Sfinții Constantin şi Elena

Târg de Sfinții Constantin şi Elena

19 – 21 mai 2023, între orele 10.00 – 19.00

Asociaţia Urban Events vă invită în perioada 19 – 21 mai 2023, la Târgul de Sfinții Constantin şi Elena, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă, iar programul este între orele 10.00 şi 19.00.
Cu ocazia sărbătorii Sfinților Împarați Constantin şi Elena, care sunt prăznuiţi în fiecare an în data de 21 mai, curtea muzeului găzduieşte meşteri și artizani veniţi din toate zonele ţării. Vizitatorii iubitori de tradiție pot alege de aici cadouri realizate manual: ii de colecție și ii noi din diferite zone etnografice, icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, covoare tradițonale țesute în război, brâie, opinci, vase din ceramică, bijuterii din argint sau cu pietre semiprețioase, obiecte din lână împâslită decorațiuni și tablouri, jucării, cosmetice naturale, lavandă, flori și multe altele.
Producătorii aduc la târg o mulțime de bunătăți: brânzeturi proaspete și maturate din lapte de capră și de oaie, afumături tradiționale, fructe şi legume de sezon, miere și produse apicole, ţuică de la Cuca Măcăii, turtă dulce și covrigi, prăjituri de casă făcute după rețete din Banat, plăcinte și baclavale, o gamă variată de dulceţuri, limonadă cu miere și ghimbir sau cătină.
În curtea interioară colecționarii de antichități vă invită într-o călătorie în timp. Aduc din lăzile de zestre și gospodăriile satelor românești, roţi de tors, unelte, blidare, ciubere, porți, lingurare, costume populare autentice, covoare, icoane şi mobilier ţărănesc, dar și bijuterii, statuete, sfeșnice, cărți, numismatică, tablouri, decorațiuni și fel de fel de obiecte de colecție.
La fața locului se vor prepara bucate delicioase: gogoși, kürtőskalács, clătite, șuberec, plăcinte, frigărui de curcan cu dovlecei, sărmăluțe cu mămăligă, borș de pește, crap prăjit cu mămăligă și mujdei, papricaș de pui, pâine și lipii calde și alte bunătăți.
Program: zilnic între orele 10.00 – 19.00
Organizator eveniment: Asociaţia Urban Events
Berariu Corina
Mobil: 0735 441 304
asociatiaurbanevents@gmail.com
Date
  • mai 16 2023 - mai 16 2023

Location