nov. 22 2022 - nov. 22 2022

Târg de Sfântul Andrei / 25-27 noiembrie 2022

Târg de Sfântul Andrei

Piața Țărănească vă invită de vineri, 25 noiembrie, până duminică, 27 noiembrie, între orele 10,00-18,00 la Târgul de Sfântul Andrei organizat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român din București. Intrarea este liberă.

Accesul se face prin strada Monetăriei și prin B-dul Ion Mihalache.

Evenimentul marchează sfârșitul toamnei și debutul sărbătorilor de iarnă și aduce laolaltă producători tradiționali , meșteri populari, artizani și colecționari.

Meșterii și artizanii vor aduce obiecte realizate manual: țesături, ceramică, bijuterii, obiecte din lemn, sticlă, piele, jucării din lemn și croșetate, icoane pictate pe sticlă și lemn, ii, măști, opinci.. Nu lipsesc plantele de leac din Munții Apuseni și lavanda, cosmeticele naturale și decorațiunile de Crăciun.

Fructe și legume , miere și produse apicole, dulcețuri, zacuște și murături, muștar de Tecuci, cafea prăjită artizanal, vin fiert, plăcinte fel de fel, turtă dulce, cozonaci și prăjituri de casă, baclava, sarailii, cataif, afumături tradiționale, brânzeturi proaspete și maturate, țuică de la Cuca sunt doar câteva dintre bunătățile pe care le puteţi degusta.

Se vor pregăti mâncăruri la fața locului, după rețete autohtone: crap prăjit cu mămăliguță și mujdei, saramură de crap, borș de pește, păstrăv și doradă la grătar, sarmale.

Negustorii și colecționarii vă așteaptă într-o lume aparte, cu obiecte vechi (cufere, mobilier țărănesc, ceramică veche țărănească, unelte gospodărești, roți de car, ii și fote, covoare și diverse țesături țărănești din diverse zone etnografice, tablouri, bijuterii, cărți, numismatică, porțelanuri, cărți poştale, patefoane și multe altele.

Intrarea este liberă!

Organizator: Asociația Urban Events

Corina Berariu

Tel: 0744 860 082

E-mail: asociatiaurbanevents@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/PiataTaraneascaRO/

Date
  • nov. 22 2022 - nov. 22 2022

Location
  • MNTR