nov. 21 2023 - nov. 21 2023

Târg de Sfântul Andrei

Târg de Sfântul Andrei

24 – 26 noiembrie 2023, orele 10.00 – 18.00

În perioada 24 – 26 noiembrie 2023 Asociaţia Kogaion 115 vă invită la Târgul de Sfântul Andrei între orele 10.00 și 18.00, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din strada Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă!
Creatorii populari veniţi la acest eveniment expun o diversitate de ţesături și costume tradiţionale specifice fiecărei zone folclorice, vase din lut, icoane, covoare ţesute la război,  obiecte de gospodărie din lemn crestat, ii și marame, sumane și cingători, cojoace și căciuli din blană, zgărdane și pristolnice, vestimentație din lână împâslită, măști populare pentru colindele sărbătorilor de iarnă ce se apropie.
Iubitori de frumos, artizanii tineri prezenți vin cu sculpturi în marmură, decorațiuni din tărtăcuțe, ornamente de Crăciun, vase din sticlă pictată, bijuterii unicat din argint și din ceramică, figurine reprezentând personaje din povești, haine și jucării croșetate, articole tricotate manual pentru copii și adulți, accesorii din piele, cosmetice făcute doar din ingrediente naturale.
Toate regiunile țării sunt prezente prin produse gastronomice savuroase. Preparate de cea mai bună calitate de la Atelierul de Brânzeturi din Gârbău – Cluj, uleiuri presate la rece, zacuscă și șerbeturi, vin și palincă, turtă dulce și plăcinte, prăjituri de casă și pâine cu maia, murături și dulcețuri pe alese, miere și păstură, fructe aromate din Voinești, legume proaspăt culese, ciocolată fără zahăr cu fructe confiate, sucuri, kürtőskalács.
Colecționarii de antichități au, ca de obicei, nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.
Bucătari pricepuți vor ademeni vizitatorii cu delicioase mâncăruri calde. Borș de pește, crap fript  sau prăjit cu mămăligă, păstrăv la grătar, sarmale cu carne și de post sunt doar câteva dintre acestea. Alte bucate pot fi descoperite la fața locului. Nu va lipsi nici mustul, dar nici vinul fiert, după gustul fiecăruia.
Organizator eveniment: Asociaţia Kogaion 115
Director de marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
E-mail: ligia_marica@yahoo.com
Date
  • nov. 21 2023 - nov. 21 2023

Location