mart. 29 2022 - mart. 29 2022

Târg de Prier

Târg de Prier

1-3 aprilie 2022, orele 10.00 – 18.00

Asociația Urban Events vă invită de vineri, 1 aprilie, până duminică, 3 aprilie 2022, între orele 10.00-18.00, la Târgul de Prier. Intrarea este liberă. Accesul se face prin strada Monetăriei, nr. 3.
Meșteri pricepuți și artizani aduc cu ei: țesături, opinci, obiecte din lemn cioplit, ceramică de Corund și Maramureș, icoane pictate, obiecte croșetate, zgărdane și bijuterii din pietre semiprețioase, obiecte de decor, veșminte de inspirație tradițională, tablouri, jucării fel de fel și multe altele.
Colecționarii de antichități țărănești și nu numai vă invită într-o lume aparte, cu obiecte frumoase și povești pe măsură. Aduc mobilier și unelte țărănești, covoare țesute în război, cămăși, vâlnice, fote și catrințe, paftale și bijuterii, pânză de casă și marame, ștergare și lăzi de zestre, furci frumos decorate, blidare, mobilă veche, porțelanuri și tacâmuri, ceasuri și statuete, alamă și tipsii, numismatică și carte veche, icoane vechi și viniluri.
Vă așteptăm cu cele mai gustoase preparate tradiționale – miere și zacuște fel de fel, dulcețuri și siropuri, suc de fructe natural și plante aromatice, murături, nucă, prune uscate, fructe, turtă dulce, țuică și pălinci, dulciuri de post, cozonaci și baclavale, ciocolată de casă și doboș, griliaj, albiniță, preparate tradiționale atestate din carne de porc, plăcinte poale-n brâu, langoși delicioase, șuberec, brânzeturi, cașuri și cașcavele.
Nu lipsesc preparatele gustoase pregătite la fața locului de bucătari pricepuți. Gătesc de post – ciorbă de roșii, orez cu ciuperci, fasole bătută cu glazură de ceapă, mâncărică de mazăre, dar și de dulce – sărmăluțe cu mămăliguță și ardei, doradă, păstrăv și crap la grătar, fasole cu ciolan, pastramă de berbecuț, pomana porcului, frigărui și cârnăciori, mămăliguță ardelenească, lipii și fel de fel de bunătăți.
Organizator: Asociația Urban Events
Corina Berariu
Tel: 0744 860 082
E-mail: asociatiaurbanevents@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/PiataTaraneascaRO/
Date
  • mart. 29 2022 - mart. 29 2022

Location