dec. 14 2021 - dec. 14 2021

Târg de Crăciun

Târg de Crăciun

17 - 19 decembrie 2021

Asociaţia Kogaion 115 vă invită la Muzeul Naţional al Ţăranului Român în perioada 17 - 19 decembrie 2021, între orele 10.00 și 18.00, la Târgul de Crăciun din curtea interioară. Intrarea este liberă!
În preajma sărbătorii Crăciunului, bucureștenii sunt așteptați de producători cu preparate dintre cele mai gustoase, din gastronomia tradițională: afumături din carne de porc, piftii, tobă, brânzeturi proaspete și maturate, pește afumat în cetină de brad, zacuscă de păstrăv și de ardei copți, pâine coaptă pe vatră, cozonaci bucovineni, prăjituri făcute după rețetele bunicelor din Maramureș, turtă dulce, miere de mană și șerbeturi, palincă de gutui și țuică de prune, vin, fructe păstrate cu grijă la pivnițe, baclavale, plăcinte și sucuri de aronia.
Meșteri populari vor expune tot ceea ce au lucrat peste an: măști populare, podoabe tradiționale, ii, sumane și covoare țesute la război, icoane pe lemn și pe sticlă, pristolnice, vase din lut din zona Corundului și din Baia Mare, cojoace și bundițe brodate, mic mobilier și obiecte din lemn pentru gospodarie, ceramică pictată cu motive tradiționale. Artizanii prezenți la târg expun coronițe și decorațiuni de Crăciun, ornamente de pom, jucării tricotate, felicitări și ilustrații de iarnă pictate manual, bijuterii unicat din argint, cosmetice naturale și uleiuri de lavandă, tablouri cu fir aurit, împletituri din lână, flori proaspete. Toate acestea, cât și antichitățile țărănești care nu vor lipsi de la târg, sunt opțiuni pentru daruri cu totul deosebite de Crăciun.
Bucătari pricepuți vor ademeni în fiece zi vizitatorii cu delicioase mâncăruri calde: pomana porcului cu mămăliguță, varză călită cu jumări sau sărmăluțe cu ciuperci și mâncare de praz cu măsline, pentru cei care țin post. Pentru sâmbătă și duminică va fi pregătit borș de pește la ceaun, păstrăv la grătar și saramură de crap.
Pentru ca atmosfera sărbătorilor de iarnă să fie completă, vom avea coruri de colindători cu cele mai frumoase cântece de sezon.
Organizator eveniment:
Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
E-mail: ligia_marica@yahoo.com
Date
  • dec. 14 2021 - dec. 14 2021

Location