TÂRG DE CRĂCIUN
20 – 22 decembrie 2024, între orele 10.00 – 18.00
Vă invităm la Muzeul Naţional al Ţăranului Român în perioada 20 – 22 decembrie 2024, între orele 10.00 și 18.00, la Târgul de Crăciun din curtea interioară a muzeului, din strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.
În preajma sărbătorii Crăciunului, bucureștenii sunt așteptați de producători cu preparate din cele mai gustoase din gastronomia tradițională: brânzeturi proaspete, cașcaval din Hoghilag – județul Sibiu, cozonaci bucovineni, prăjituri făcute după rețetele bunicilor din Maramureș, turtă dulce, plăcinte și alivenci, miere de mană și șerbeturi, palincă de gutui și țuică de prune, murături, diverse tipuri de zacuscă, dulcețuri și gemuri pe alese, sucuri naturale, fructe păstrate cu grijă în pivnițe.
Meșteri populari vor expune: icoane pe lemn și pe sticlă, ceramică pictată cu motive tradiționale, măști populare, ii, sumane și covoare țesute la război, ștergare și fețe de masă brodate manual, ulcioare și străchini din lut smălțuit, mic mobilier și obiecte din lemn pentru gospodărie
Artizanii prezenți la târg aduc decorațiuni de iarnă, ornamente de pom, lumânări parfumate cu uleiuri organice, bijuterii unicat din argint, împletituri din lână, tablouri din flori presate. Toate acestea, cât și antichitățile țărănești ce nu vor lipsi de la târg, sunt opțiuni pentru daruri cu totul deosebite pentru cei dragi.
Bucătari pricepuți vor ademeni în fiece zi vizitatorii cu delicioase mâncăruri calde: sarmale cu mămăligă, pomana porcului, cârnați proaspeți la grătar, iar de post va fi ciorbă de praz și fasole frecată cu glazură de ceapă.
Cei care nu au timp sa gătească pentru masa festivă pot cumpăra din târg sarmale gata preparate, nefierte, pe care să le gătească în bucătăria proprie, chiar în ajun de Crăciun
Organizator eveniment: Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
E-mail: ligia_marica@yahoo.com