mart. 19 2024 - mart. 19 2024

TÂRG DE BUNA VESTIRE

TÂRG DE BUNA VESTIRE

22 – 24 martie 2024, între orele 10.00 – 18.00

Vă invităm în perioada 22 – 24 martie 2024, între orele 10.00 și 18.00, la Târgul de Buna Vestire, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea la târg este liberă.
Pentru a întâmpina cum se cuvine sărbătoarea cunoscută în popor și ca Blagoveștenia sau Ziua Cucului, meşterii populari şi meşteşugarii prezenți la târg vor expune straie populare minuţios lucrate, opinci, chimire, bundițe brodate, ceramică pictată cu motive inspirate din cusături tradiționale românești, icoane, pristolnice, covoare din lână vopsită vegetal, mic mobilier din lemn crestat.
Artizani iubitori de frumos aduc ornamente pentru sărbătorile pascale, decorațiuni din plante, bijuterii din argint sau din flori presate, jucării și hăinuțe croșetate manual, cosmetice făcute doar din ingrediente naturale, obiecte de decor din lavandă, genți și accesorii din piele.
Din preparatele gastronomiei tradiționale avem brânzeturi proaspete și maturate din lapte de capră, palincă de gutui și de prune, zacuscă de vinete și de ghebe, cozonaci, alivenci, ciocolată fără zahăr, prăjituri de casă, plăcinte și turtă dulce, dulcețuri pe alese, miere de pe meleaguri sibiene și din zona Giurgiului, sucuri de mere.
Din lăzile de zestre ale bunicilor, anticarii vor scoate la iveală costume populare autentice, carpete și ștergare cu alesături. Cei care vor să își redecoreze casele în stil țărănesc vor găsi aici porți din lemn sculptate cu motive populare, roți de tors, copăițe și blidare.
Mâncare caldă pentru toate gusturile va fi preparată la fața locului: prune cu orez, fasole cu ceapă, ghiveci de legume, sarmale de post și de dulce, bulz cu brânză de burduf, tocană de ciuperci, borș de pește la ceaun, crap prăjit cu mămăligă, păstrăv și macrou la grătar.
Atelierul de pictură de icoane va funcționa în cele trei zile de târg, în baza unei programări la meșterul iconar Teodore Adrian. Înscrieri și detalii la telefon 0735.072.630.
Organizator eveniment: Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
Date
  • mart. 19 2024 - mart. 19 2024

Location