dec. 16 2022 - dec. 16 2022

ȚA ȚA PVCA – eveniment performativ semnal la MNȚRplusC

ȚA ȚA PVCA - eveniment performativ semnal la MNȚRplusC

Plastic Art Performance collective

Dată eveniment: miercuri, 21 decembrie, ora 18:30
Artiști: Alina Tofan, GCV, Ioana Buraga, Sebastian Dobrescu, Teo Rădulescu,  Ecaterina Colasîz/ KateriniMou, Alexandra Cojocaru și Diana Păun.
Belșugul de sărbători ajunge la gunoi. În contextul în care 6 mii de tone de alimente / un sfert din masa de Crăciun ajung să fie risipite în perioada sărbătorilor în România, alături de tone de plastice de unică folosință care se produc pentru cadouri și ajung să polueze apoi mediul, precum și în contextul tăierilor abuzive/ necontrolate de brazi - e nevoie de  o regândire a semnificației abundenței.
În pragul sărbătorilor, în spațiul MNȚRplusC din strada Monetăriei nr. 3 (sub Cinema Muzeul Țăranului). Plastic Art Performance collective invită la o reflecție asupra obiceiurilor de consum și impactul colectiv al acesteia asupra mediului. Plastic Art Performance Collective este un grup interdisciplinar de tineri artiști reuniți de Asociația MACAIA, care, din 2020, propune proiecte culturale, intervenții în spații publice și evenimente imersive menite a atrage atenția asupra poluării cu plastic și a consumului nesustenabil.
Pe 21 decembrie, ora 18.30, grupul propune o intervenție ecoperformativă prin care trage un semnal de alarmă asupra risipei în contexte festive, pornind de la o recontextualizare a Jocului Caprei, obicei practicat între Crăciun și Anul Nou în multe regiuni ale țării și menit a aduce o reînnoire a Timpului. Evenimentul va fi completat de live visuals și live sound, iar publicul este îndemnat să aducă un obiect de plastic care să contribuie la performance.
În 2020, Jocul Caprei-manifest a ajuns la primele gazde, colindând cu mesajul de sustenabilitate, iar în 2021 - a avut prima intervenție în spațiul public (în piața Obor din București).
ȚA ȚA PVCA reunește artiștii: Alina Tofan (concept, ecoperformer), GCV (costume, fotografie, live visual), Ioana Buraga (performer, visualart), Sebastian Dobrescu (performer), Teo Rădulescu (live sound), Ecaterina Colasîz/ KateriniMou (ecodesigner), Alexandra Cojocaru (costum) și Diana Păun (fotografie).
Eveniment cu intrare liberă, conceput și produs de Plastic Art Performance Collective, găzduit de spațiul MNȚRplusC.

▪▪▪

Despre MNȚRplusC: Pornind de la premisa că Muzeul Țăranului este un spațiu viu și deschis către artă contemporană, propunerea de a transforma sala de la subsolul muzeului (în care se desfășoară din aprilie 2021 programul MNȚRplusC), într-un teren de experiment artistic este o inițiativă care urmărește să coaguleze o comunitate nouă, formată din artiști activi pe scena de artă și urmăritorii ei. Unele din expozițiile deschise în sala MNȚRplusC poartă referințe la patrimoniul material și imaterial al muzeului.
Coordonator MNȚRplusC: Ilina Schileru
https://www.instagram.com/mntrplusc/
https://www.facebook.com/mntrplusc
https://muzeultaranuluiroman.ro/
Sponsor apă: Aqua Carpatica
Date
  • dec. 16 2022 - dec. 16 2022

Location
  • Sala MNȚRplusC