sept. 29 2022 - sept. 29 2022

Portraits of Romanian and Ukrainian Youth / Portrete ale tinerilor ucrainieni și români

Portraits of Romanian and Ukrainian Youth / Portrete ale tinerilor ucrainieni și români

1 - 9 octombrie 2022

Bucharest Photofest, ajuns la cea de-a șaptea ediție în 2022, este un festival-platformă care și-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale și relevante repere din fotografia autohtonă și internațională.
Ediția de anul acesta a Bucharest Photofest se desfășoară în perioada 1 - 9 octombrie în mai multe spații din București și reunește în cele 9 zile aproximativ 30 de evenimente grupate într-o temă – Trust / Încredere: expoziții, proiecții de film, showcases, discuții și dezbateri, ateliere practice, proiecții și instalații video, dar și concerte live. Toate evenimentele din program sunt cu intrare liberă pentru public, iar participarea la ateliere se realizează pe bază de înscriere.
O parte dintre evenimentele ediție se desfășoară la Muzeul Național al Țăranului Român în sălile Media și Acvariu, iar trei dintre acestea au și vernisaj în prezența autorilor și unor invitați speciali.
4 octombrie, ora 18:00, sala Media, vernisaj: „Portraits of Romanian and Ukrainian Youth / Portrete ale tinerilor ucrainieni și români”, proiect coordonat de fotograful Miluță Flueraș Salvați Copiii România.

Un grup de 12 adolescenți români și ucraineni care beneficiază de serviciile Salvați Copiii, au avut șansa să se întâlnească în studioul Caseta din București pentru un atelier de o zi unde sub îndrumarea și supravegherea cunoscutului fotograf român, Miluță Flueraș, și sprijinul personalului Salvați Copiii, a explorat puterea fotografiei portret și a creat o serie de portrete care își exprimă sinele real.

Salvați Copiii România este alături de refugiații ucraineni, monitorizând și evaluându-le constant nevoile sau acordând asistență umanitară de urgență la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina și Republica Moldova, în comunități și Centrul Regional pentru Solicitanți de Azil, dar și în taberele de refugiați. Din a doua zi după invazie, 25 februarie, până în prezent, Salvați Copiii România a oferit asistență a peste 180.000 de persoane – inclusiv 102.000 de copii ucraineni, cu alimente de bază, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, scutece, suzete, biberoane, bebeluși. -suporturi, pături, jucării, carduri telefonice gratuite, suport emoțional, precum și servicii de traducere și informare. Salvați Copiii România oferă asistență financiară refugiaților ucraineni, dar deține și cinci centre de consiliere în toată țara, oferind printre altele tichete sociale, spații pentru mamă și copil, produse de îngrijire a bebelușilor, trimitere pentru evaluarea cazurilor vulnerabile, consiliere psihosocială și de sănătate mintală, informații privind serviciile medicale si piata muncii, cursuri de limba romana si activitati educative/recreative pentru copii. www.salvaticopiii.ro

Bucharest Photofest își propune să fie cel mai important festival de fotografie din România, ce transformă fotografia într-un instrument de educație vizuală și şi-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale şi relevante repere din fotografia autohtonă şi internaţională. Dincolo de faptul că este un proiect cultural prezentat într-un concept coerent articulat, fotografia devine în contextul Bucharest Photofest şi pretext pentru dezbaterea unor teme importante ale actualităţii socio-politice şi cultural-umane, astfel, fotografia devenind un instrument de educaţie vizuală.
Un proiect Alternative-Culture.com.
Programul complet pe: www.bucharestphotofest.ro sau www.fb.com/bucharestphotofest
Plăcut de Radio Guerrilla
Parteneri: SONY România, Wet Hard Seltzer, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Pepsi Max, Lay’s, Bere Times New Roman, Deschis Gastrobar, Cărturești, Victor’s Secret, Nabulsi Soap, Filos Publishing House, European Printers
Partener video: Panasonic România
Parteneri culturali: Salvați Copiii România, UNHCR România, Institutul Italian de Cultură, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematrografica „I.L. Caragiale”, Consulatul Onorific al Islandei la București, Ambasada Suediei la București, British Council, Muzeul Național al Țăranului Român, One World Romania
Parteneri media: UTV, AGERPRES, Pressone, Zile și Nopți, IQads, LIFE.ro, The Institute, Observator Cultural, Curatorial, Igloo, Zeppelin, Modernism, Liternet, Revista Golan, Spotmedia, 9AM, B365.ro, PRwave, Happ.ro, Goingout.ro, Bucharest-guide.ro, Probucuresti.ro, CriticEyez, Munteanu.
Date
  • sept. 29 2022 - sept. 29 2022

Location
  • Sala Media