apr. 13 2023 - apr. 13 2023

Piața Țărănească și Meșter(Ești)!

Piața Țărănească și Meșter(Ești)!

21 – 23 aprilie 2023

Între 21 și 23 aprilie 2023, de vineri până duminică, de dimineața până seara, zeci de producători, meșteri, artizani și anticari vă așteaptă la Muzeul Naţional al Țăranului Român, la târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)!, cu produse tradiționale românești, obiecte lucrate manual și antichități. Programul este între orele 10.00 și 18.00 iar intrarea este liberă!
Veți putea găsi telemea, urdă, caș afumat, brânză și lactate preparate după rețete din Teleorman și Cluj, fructe și legume, dulcețuri și zacuște, țuică de la Cuca, miere și produse apicole, sucuri naturale de mere și aronia, cafea artizanală, ciocolată de casă și prăjituri de la Arad, baclavale și sarailii, gogoși, plăcinte și cozonaci, toate pe degustate, așa cum cere tradiția la Piața Țărănească.
La fața locului, gospodine pricepute vor pregăti kürtöskalács și șuberec, pâine proaspătă, gogoși, fasole cu ciolan și pastramă cu bulz ciobănesc, scrumbie, păstrăv și doradă la grătar, sărmăluțe și ciolan în sos de vin și multe alte bunătăți.
Meșterii populari și artizanii vă vor întâmpina cu ceramică, obiecte din lemn, căciuli de blană și costume populare, icoane, jucării, bijuterii, decorațiuni, obiecte croșetate și din lână împâslită, cosmetice și lumânări naturale, lavandă, flori și pomi fructiferi, ateliere de creație pentru copii de toate vârstele, tablouri și fel de fel de minunății.
De prin satele și lăzile de zestre, colecționarii de antichități aduc obiecte din gospodăria țărănească și nu numai. Blidare, lăzi de zestre, mobilier, vâlnice și catrințe, cămăși cu alțiță și fețe de masa, brâie, paftale și costume din diferite zone etnografice, artă sacră, statui, sfeșnice și obiecte din bronz și alamă, tablouri, bijuterii, carte veche, covoare, timbre și monede, colecții întregi vor fi expuse special pentru cunoscători.
Organizator: Asociația Urban Events
Corina Berariu 0744 86 00 82
asociatiaurbaevents@gmail.com
Date
  • apr. 13 2023 - apr. 13 2023

Location