apr. 27 2022 - apr. 27 2022

Piața Țărănească și Meșter(ești)! // 29 aprilie – 1 mai 2022

 
Intrarea liberă
Asociația Urban Events vă invită de vineri, 29 aprilie, până duminică, 1 mai 2022, între orele 10.00-18.00, la Târgul de produse tradiționale Piața Țărănească și Meșter(Ești)!, organizat în curtea Muzeului Național al Țăranului Român din București. Intrarea este liberă. Accesul se face prin strada Monetăriei nr. 3.
Meșteri pricepuți și artizani aduc cu ei cu ocazia sfintei sărbători a Izvorului Tămăduirii: țesături, opinci, obiecte din lemn cioplit, ceramică de Corund și Maramureș, straie tradiționale, ștergare, artă sacră, tablouri, icoane pictate, obiecte croșetate, zgărdane și bijuterii din pietre semiprețioase, obiecte de decor, ii, jucării fel de fel și multe altele.
Colecționarii de antichități țărănești și nu numai vă invită într-o lume aparte cu obiecte frumoase și povești pe măsură. Aduc mobilier și unelte țărănești, covoare țesute în război, cămăși, vâlnice, fote și catrințe, paftale și bijuterii, pânză de casă și marame, ștergare și lăzi de zestre, furci frumos decorate, blidare, mobilă veche, porțelanuri și tacâmuri, ceasuri și statuete, alamă și tipsii, obiecte de interes numismatic și carte veche, icoane vechi și viniluri.
Vă așteptăm să sărbătorim 1 mai cu cele mai gustoase preparate tradiționale– miere și zacuște fel de fel, dulcețuri și siropuri, suc de fructe natural și plante aromatice, murături, nuci, prune uscate, fructe, turtă dulce, țuică și pălinci, cofeturi fel de fel, baclavale și sarailii, ciocolată de casă și doboș, griliaj, albiniță, preparate tradiționale atestate din carne de porc, plăcinte langoșe delicioase, șuberec , brânzeturi, cașuri și cașcavele .
Nu lipsesc preparatele gustoase pregătite la fața locului de bucătari pricepuți. Gătesc ciorbe la ceaun, sărmăluțe cu mămăliguță și ardei, pește la grătar, fasole cu ciolan, pastramă de berbecuț, pomana porcului, frigărui și cârnăciori, mămăliguță ardelenească, lipii și fel de fel de bunătăți.
Organizator: Asociația Urban Events - Corina Berariu
Tel: 0744 860 082
E-mail: asociatiaurbanevents@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/PiataTaraneascaRO/
Date
  • apr. 27 2022 - apr. 27 2022

Location