iun. 28 2022 - iun. 28 2022

Piața Țărănească și Meșter(Ești)!

Piața Țărănească și Meșter(Ești)!

1-3 iulie 2022

Asociația Urban Events vă invită de vineri, 1 iulie, până duminică, 3 iulie 2022, între orele 10.00-19.00, la Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)!, organizat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român. Intrarea este liberă. Accesul se face prin strada Monetăriei, numarul 3.
Meșteri populari și artizani din toate colțurile țării vor fi prezenți cu icoane, obiecte din lemn, țăsături, ii, decorațiuni, ceramică tradițională, costume tradiționale, bijuterii din lemn, sticlă de Murano, pietre semiprețioase, mărgele, hainuțe și jucării pentru copii, săpunuri și cosmetice naturale, pictură pe ceramică, artă sacră, costume tradiționale gorjenești cu găitane de la Gornovița, trandafiri, plante aromatice, arbuști și multe altele.
Anticarii aduc costume populare din Muscel, Bucovina, Banat, Mehedinți, mobiler țărănesc, lăzi de zestre, blidare, unelte țărănești, ceramică veche, covoare țesute în război, paftale și icoane vechi, ștergare și fețe de masă, porțelan, cărți, monede, mobilă, bijuterii, patefoane și diverse obiecte de colecție.
Vă așteptăm cu cele mai gustoase preparate tradiționale– miere și zacuști fel de fel, dulcețuri și siropuri, suc de fructe natural, nucă, prune uscate, fructe și legume de sezon, turtă dulce, clătite, kürtős kalács, țuică și pălinci, prăjituri de casă, cozonaci și baclavale, ciocolată de casă și gogoși, şuberek, brânzeturi, cașuri și cașcavele.
Nu lipsesc preparatele gustoase pregătite la fața locului de bucătari pricepuți: sărmăluțe cu mămăliguță, pulpe de pui la ceaun cu mujdei de usturoi, ciuperci cu brânză de burduf, bulz ciobănesc, varză călită cu costiță afumată, preparate la grătar, lipii și fel de fel de bunătăți.
Organizator: Asociația Urban Events
Corina Berariu
Tel: 0744 860 082
E-mail: asociatiaurbanevents@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/PiataTaraneascaRO/  
Date
  • iun. 28 2022 - iun. 28 2022

Location