nov. 29 2022 - nov. 29 2022

Piața Țărănească – Sărbătorește Românește!

Piața Țărănească – Sărbătorește Românește!

1 – 4 decembrie 2022

Vă așteptăm de joi, 1 până duminică, 4 decembrie 2022, între orele 10.00 - 18.00, la Piața Țărănească – Sărbătorește Românește!, organizat de Asociația Urban Events în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român. Intrarea este liberă!
Îmbrăcați în straie de sărbătoare, producători, meșteri, artizani și colecționari din toate colțurile țării vă așteaptă la o altfel de sărbătoare a Unirii, o sărbătoare a portului, gastronomiei și a meșteșugurilor din provinciile României. Puteți degusta și târgui: telemea, urdă, caș afumat, pastramă, cârnați și mușchiuleț afumat, colaci și tot felul de cofeturi, miere, dulcețuri și zacuște, siropuri, suc de mere si țuică, cozonac și turtă dulce, fructe și legume, precum și alte delicii din toate zonele țării.
Grătarele vor fi încinse și ceaunele vor sfârâi cu bunătăți pregătite la fața locului, după rețete țărănești, de pe plaiuri dâmbovițene. Meșteri populari și artizani din toate zonele tării, meșteresc la fața locului și expun diverse obiecte: ceramică, vitralii, obiecte din piele, mic mobilier pictat, oale, linguri, căuce si ibrice de alamă, ii și marame, scoarțe și cergi, icoane și pristolnice, bijuterii handmade, obiecte realizate din lâna și croșetate, jucării și decorațiuni de Crăciun, casete și cutii, broșe și vestimentație, toate realizate de mană, cu pricepere, numai bune de dăruiti de Sfântul Ierarh Nicolae copiilor cuminți, mai mari sau mai mici.
În curtea interioară veți putea face o întoarcere în timp, printre obiectele de antichități (cufere, mobilier, tablouri, bijuteri, cărți, cărți postale, pristolnice, ceramică, lăzi de zestre, patefoane etc.).
În perioada 1 - 4 decembrie, între orele 10.00 și 18.00, e prilej de tocmit și de stat la povești cu meșterii, de plimbat, de admirat și de târguit, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român!
Accesul se va face prin Strada Monetăriei, Șoseaua Kiseleff pe Aleea Samurcaș și prin Bulevardul Ion Mihalache.
Organizator: Asociația Urban Events
asociatiaurbanevents@gmail.com
Tel: 0735 441 304/3
Fax: 031 424 34 88
Facebook: https://www.facebook.com/ptaraneasca
Date
  • nov. 29 2022 - nov. 29 2022

Location