mart. 7 2022 - mart. 7 2022

Piața Țărănească de primăvară

 
11 – 13 martie 2022
Asociația Urban Events vă invită de vineri, 11 martie, până duminică, 13 martie 2022, între orele 10.00-18.00, la Piața Țărănească de primăvară. Intrarea este liberă. Accesul se face prin strada Monetăriei și ieșirea prin bulevardul Ion Mihalache.
Vă așteptăm cu cele mai gustoase preparate tradiționale – miere și zacuște fel de fel, dulcețuri și siropuri, suc de fructe natural și plante aromatice, murături, nucă, prune uscate, fructe, turtă dulce, țuică și pălinci, dulciuri de post, cozonaci și baclavale, șuberec și plăcinte calde, ciocolată de casă și doboș, preparate tradiționale atestate din carne de porc, mucenici moldovenești, brânzeturi, cașuri și cașcavele .
Nu lipsesc preparatele gustoase pregătite la fața locului de bucătari pricepuți: sărmăluțe cu mămăliguță de post și de dulce, fasole la ceaun cu salată de ceapă roșie, ciuperci cu brânză de burduf, bulz ciobănesc, borș de pește, saramură de crap, păstrăv la grătar, lipii și fel de fel de bunătăți.
Meșteri și artizani vin cu tot ce au lucrat mai frumos – bijuterii lucrate manual și zgărdane, decorațiuni și jucării, cosmetice naturale, obiecte din piele și lână împâslită, tablouri și felicitări, lucrușoare croșetate, ceramică tradițională, opinci și vestimentație tradițională, ceramică pictată.
Colecționarii aduc lucruri vechi, cu povești și de poveste din lăzile de zestre: ii vechi din toate zonele țării, fote, vâlnice, catrințe, covoare țesute, mobilier țărănesc și unelte din gospodăria țărănească, cărți, monede, bijuterii, sfeșnice, ceasuri, mobilă, statuete, vederi, tablouri, jucării și multe altele pentru iubitorii de artă.
Organizator: Asociația Urban Events – Corina Berariu
Tel: 0744 860 082
E-mail: asociatiaurbanevents@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/PiataTaraneascaRO/
 
Date
  • mart. 7 2022 - mart. 7 2022

Location