mart. 1 2023 - mart. 1 2023

Piața Țărănească de primăvară

Piața Țărănească de primăvară

3 – 5 martie 2023, orele 10.00 – 18.00

Asociația Urban Events vă invită în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, din 3 până în 5 martie 2023, la Piața Țărănească de primăvară.
Așa cum cere tradiția la Piața Țărănească, toate se iau pe degustate, iar cei mai priceputi meșteri și artizani din toate zonele tării vor fi prezenți cu obiecte felurite.
Producători din toate zonele țării vă așteaptă cu produse de post și de dulce: suc de mere, cătină și aronia, dulcețuri, salate, murături și zacuște de toate felurile, specialități crud uscate, brânzeturi, cașcavaluri din Cluj și Teleorman, prăjituri de casă, ciocolată, turtă dulce și covrigi, baclavale și specialități turcești, fructe, poame și legume, plăcinte, kürtős kalács și langoși, miere și produse apicole, verdețuri de sezon, baclava și cafea de prăjitorie artizanală, țuică de la Cuca și fel de fel de bunătăți, toate pe degustate, cum cere tradiția la Piața Țărănească!
Nu lipsesc preparatele gustoase pregătite la fața locului de bucătari pricepuți: sărmăluțe cu mămăliguță de post și de dulce, fasole la ceaun cu salată de ceapă roșie, ciuperci cu brânză de burduf, bulz ciobănesc, borș de pește, saramură de crap, păstrăv la grătar, lipii și fel de fel de bunătăți.
Meșteșugari și tineri artiști din toată țara vor fi prezenți cu: icoane, ceramică, păpuși, obiecte din lenm, cojoace și papuci, bijuterie tradițională și de autor, săpunuri de casă, cosmetice naturale, ii și straie țărănești, fețe de masă, ștergare și fel de fel de țesături, sticlă, lână împâslită, tablouri și felicitări, pernuțe și decorațiuni din lavandă, decorațiuni din piele, sticlă și metal și multe obiecte felurite, lucrate cu talent și dăruire, numai bune de dăruit de Ziua Femeii, pe care o sărbătorim în 8 martie.
Colecționarii aduc lucruri vechi, cu povești și de poveste, din lăzile de zestre: ii vechi din toate zonele țării, fote, vâlnice, catrințe, covoare țesute, mobilier țărănesc și unelte din gospodăria țărănească, cărți, monede, bijuterii, sfeșnice, ceasuri, mobilă, statuete, vederi, tablouri, jucării și multe altele pentru iubitorii de artă.
Vă așteptăm de vineri până duminică, între orele 10.00 și 18.00 să târguiți la Piața Țărănească de primăvară, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român. Intrarea este liberă!
Organizator: Asociația Urban Events – Corina Berariu
Tel: 0744 860 082
E-mail: asociatiaurbanevents@gmail.com
Facebookhttps://www.facebook.com/PiataTaraneascaRO/
Date
  • mart. 1 2023 - mart. 1 2023

Location