ian. 19 2023 - ian. 19 2023

„O SCRISOARE PIERDUTĂ“ de I. L. Caragiale

Lansare de carte

„O SCRISOARE PIERDUTĂ“ de I. L. Caragiale

Scenariu literar de Titus Popovici și Mircea Cornișteanu

1 februarie 2023, ora 17.00

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă miercuri, 1 februarie 2023, de la ora 17.00, la Sala Media, la lansarea cărții „O SCRISOARE PIERDUTĂ“ de I. L. Caragiale, scenariu literar de Titus Popovici și Mircea Cornișteanu.
Manuela Cernat, critic de film, Laurențiu Damian, regizor, președintele Uniunii Cineaștilor, Dominic Dembinski, regizor, Ioan Cristescu, critic de teatru, director al Muzeului Național al Literaturii Române, Mircea Cornișteanu, regizor, Mihai Tatulici, ziarist.
Vor prezenta noua apariție a Editurii Muzeului Literaturii Române, un volum care cuprinde un decupajul regizoral al scenariului semnat de Titus Popovici și Mircea Cornișteanu după piesa „O SCRISOARE PIERDUTĂ“ de I. L. Caragiale.
Este primul scenariu de film după capodopera dramaturgiei românești, unde pe lângă personajele piesei, mai apar aproape o sută de altele luate din întreaga operă caragialiană, proză, teatru, jurnalistică sau corespondență și care, împreună dau o imagine cuprinzătoare a lumii autorului, dar și a lumii contemporane.
Intrarea este liberă.
Date
  • ian. 19 2023 - ian. 19 2023

Location
  • Sala Media