nov. 7 2023 - nov. 7 2023

ÎNCÂNTĂTOAREA ZI A ÎNTREBĂRILOR ÎNTREBĂTOARE…OARE?

ÎNCÂNTĂTOAREA ZI A ÎNTREBĂRILOR ÎNTREBĂTOARE…OARE?

Povestea despre arta întrebărilor și gândire critică

Lansare de carte

15 noiembrie 2023, ora 18.30, Sala Media

Vă invităm miercuri, 15 noiembrie 2023, ora 18.30, la Muzeul Național al Țăranului Român, Sala Media (str. Monetăriei nr. 3), la întâlnirea cu ALMA - Lucia-Ana-Maria Anghelescu, fondator al metodei PoveȘTIM pentru a participa la o altfel de lansare de carte - unde jocul, povestea și educația se împletesc în explorarea artei de a întreba și a te întreba.
PoveȘTIM este metoda de intervenție educațională ale cărei obiective sunt dezvoltarea cognitivă, afectivă și socială prin poveste, artă și ludic. Poveștile din serie pornesc de la activități realizate pentru copii, adolescenți și tineri atât în țară, cât și în afara țării; cartea devine astfel un instrument pentru fixarea și reactualizarea mesajului asimilat în cadrul atelierelor.
În cadrul evenimentului, copiii vor participa, împreună cu părinții, la atelierul interactiv pe baza cărții. Vom explora atât individual, cât și împreună, ce înseamnă o întrebare, care este rolul ei și ce forme poate avea. Vom povesti și încerca să aflăm ce naște întrebarea și ce se naște din aceasta!
Încântătoarea zi a întrebărilor întrebătoare… Oare? este prima din seria PoveȘTIM și cuprinde, în plus, foiletonul întâi din Harta și Arta Povestirii - o carte în curs de scriere, adresată adulților în interacțiune cu copiii - educatori, profesori, părinți, rude.
Vă puteți înscrie accesând formularul: https://forms.gle/YNGU9APgeGJqupMm9 până la 13 noiembrie! Atenție: locurile sunt limitate; veți fi contactați pentru confirmarea rezervării.
Pentru mai multe detalii despre demersul PoveȘTIM puteți accesa pagina: https://web.facebook.com/PoveStim
„Vă invit să povestim, să ne întrebăm, iar până la final să ne dăm seama că știm! Haideți să PoveȘTIM!”
Date
  • nov. 7 2023 - nov. 7 2023

Location
  • Sala Media