dec. 10 2021 - dec. 10 2021

Grădina cu Îngeri Expoziţie de Silvia Radu

Grădina cu Îngeri

Expoziţie de Silvia Radu

14 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022

Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă marţi, 14 decembrie 2021, de la ora 17.00, la Sala Acvariu, la vernisajul expoziţiei pictorului şi scultorului, Silvia Radu, Grădina cu Îngeri.
Despre Silvia Radu, criticul de artă Dan Hăulică scria următoarele:
„Spiritul nu se eliberează prin rarefracție, prin salturi compoziționale, el stă au ras du sol, s-ar spune, ca un tremur secret, al ierbii și al florilor, umil ghemuite în desișul la care consimt în chip ferice. Nici nu există sus și jos în această viziune, totul e plin cu încântare, cu o bucurie a ființei care nu se împiedică în zadarnice distincții, în paupere segmentări. De fapt, sculptura, spumegând voios în alburile ghipsului și în culorile purtate de îngeri ca o panoplie, unifică și ea, paradoxal, vocile diversității, din creația recentă a Silviei Radu. A fi divers nu înseamnă a fi marginal și precar, ci a participa efectiv, de oriunde, la surpriza necurmată a existenței, la robusta încredere care fundează totalitatea. Îmi vine în minte, fără efort, la acest nod rodnic de înțelesuri, o imagine frecvent întâlnită, vreme de veacuri, de la Philon la Isidor din Sevilla şi Abelard, veghind ades nobile speculații contemplative. Cu sorginte ilustră, în textul platonician al dialogului, Timeu ar fi în stare, cred, să rostească expresiv fertila putere ce dilată o asemenea plinătate. Căci ne conduce la un înțeles radios, – omul, ca o plantă celestă, avându-și spre înalt, în cer, rădăcinile. La o asemenea sublimă imposibilitate mă face să visez grădina cu îngeri îndrăznită de Silvia Radu.”
Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Acvariu, până pe 9 ianuarie 2022, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Lunea este închis. Intrarea este liberă.
Date
  • dec. 10 2021 - dec. 10 2021

Location
  • Sala Acvariu