mai 26 2023 - mai 26 2023

Festivalul caritabil FESTUM LIBERI

Festival caritabil FESTUM LIBERI

1 - 4 iunie 2023, între orele 10.00 – 18.00

Galeria Arhiva de Artă, în colaborare cu Muzeul Național al Țăranului Român și Societatea Națională de Cruce Roșie din România, vă invită în perioada 1- 4 iunie 2023, să sărbătorim Ziua Copilului în incinta Muzeului Țăranului. Intrare este liberă.
Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de vârstă, copiilor și iubitorilor de artă, care sunt așteptați în perioada 1 – 4 iunie 2023, între orele 10.00 și 18.00, la Muzeul Național al Țăranului Român, în cadrul festivalului intitulat FESTUM LIBERI, unde vor expune peste 30 de artiști care și-au exprimat cu entuziasm disponibilitatea de a susține cauza copiilor din medii defavorizate, din Centrele E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române.
Principala activitate a proiectului fiind gândită ca o punte de legătură între ajutorarea copiilor din centrele E.G.A.L. cultură, informare și conștientizarea tuturor participanților, a sponsorilor, instituțiilor publice și organizațiilor neguvernamentale implicate în proiect, asupra viitorului acestor copii, prin fiecare donație către Centrele E.G.A.L., suntem cu un pas mai aproape de a le împlini visurile, de a putea merge la o școală.
În cadrul festivalului se vor desfășura acțiuni precum: ateliere creative de pictură, sculptură, modelaj, pielărie, metaloplastie, ceramică, broderie, atelier de bricolaj Leroy Merlin.
Pe perioada festivalului vor fi prezente prin activități de informare destinate copiilor, următoarele instituții și autorității:
Departamentul pentru Situații de Urgență, prin structurile aflate în coordonare/coordonare operațională, va fi prezent în cadrul evenimentului Festum Liberi unde va oferi participanților informații esențiale despre măsurile de prevenire și comportamentul adecvat în diverse situații de urgență sau dezastre, precum și instruiri interactive cu privire la acordarea primului ajutor.
Agenția Națională Antidrog prin specialiștii săi, prezenți la standul de informare, va oferi participanților oportunitatea de a dialoga deschis despre prevenirea consumului de droguri prin educație, consolidarea relației părinte – copil și alternative sănătoase de petrecere a timpului liber.
Jandarmeria Capitalei se va alătura evenimentului în ziua de 2 iunie, prin prezentarea patrulelor de jandarmi călare, a câinilor de serviciu, a autospecialelor din dotare și a materialelor pe care jandarmii le folosesc în misiunile lor.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență va participa prin informare preventivă privind evacuarea din unitățile de învățământ în caz de urgență, informații pentru elevi, măsuri în cazul producerii unui incendiu și a altor pericole, adăpostirea și prioritizarea salvării de oameni.
Direcția Generală de Poliție a Municipiului București va participa prin activitățile de informare cu prevenirea criminalității, inițierea și desfășurarea de programe locale de prevenire, proiecte de prevenire și combatere a criminalității, precum și planuri de acțiune, desfășurarea de activități informativ-preventive în comunități cu risc de victimizare, desfășurarea de activități educativ-preventive, de pregătire antivictimală și antiinfracțională, având ca beneficiari grupurile vulnerabile: copii, femei, bătrâni, persoane cu risc de marginalizare, conceperea unor materiale promoționale și de informare (pliante, afișe, broșuri cu caracter preventiv).
Salvamont România – Dispeceratul Național Salvamont va fi prezent prin demonstrație și expunere de mijloace specifice de intervenție și salvare, echipamente de lucru, salvare prim ajutor medical, individual și colectiv, câini de salvare în avalanșe și în mediu natural. Prin salvamontiștii prezenți la festival, se vor oferi sfaturi privind organizarea excursiilor pe munte, practicarea sporturilor montane, prim ajutor, protecția mediului natural montan.
Cont donații direct: RO54BRDE410SV83220854100, BRD piața Romană Centrele E.G.A.L Crucea Roșie Română
Strada Biserica Amzei, nr. 29, Sector 1, București
+4021 317 60 06
crr@crucearosie.ro
Date
  • mai 26 2023 - mai 26 2023

Location