sept. 29 2022 - sept. 29 2022

Emotions / Emoții 

Emotions / Emoții 

Expoziție de fotografie Rareș Beșliu

1 - 9 octombrie 2022

Bucharest Photofest, ajuns la cea de-a șaptea ediție în 2022, este un festival-platformă care și-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale și relevante repere din fotografia autohtonă și internațională.
Ediția de anul acesta a Bucharest Photofest se desfășoară în perioada 1 - 9 octombrie în mai multe spații din București și reunește în cele 9 zile aproximativ 30 de evenimente grupate într-o temă – Trust / Încredere: expoziții, proiecții de film, showcases, discuții și dezbateri, ateliere practice, proiecții și instalații video, dar și concerte live. Toate evenimentele din program sunt cu intrare liberă pentru public, iar participarea la ateliere se realizează pe bază de înscriere.
O parte dintre evenimentele ediție se desfășoară la Muzeul Național al Țăranului Român în sălile Media și Acvariu, iar trei dintre acestea au și vernisaj în prezența autorilor și unor invitați speciali.
6 octombrie, ora 18:00, sala Acvariu, Vernisaj: „Emotions / Emoții”, de Rareș Beșliu

Despre expoziție.

Emoții, de Rareș Beșliu

„Prinși în vâltoarea vieții, uităm să mai simțim.

Trăim cu câteva emoții, de restul parcă nici nu știm.

Fugim de noi, alergăm spre mai mult, ajungem să (ne) mințim.

Te întrebi și tu, oare când ne descoperim?

Pentru că ai ajuns aici, înseamnă că ți-ai rupt din timpul tău ca să trăiești. Ai pus agitația pe pauză și ai dat social media pe o expoziție departe de confortul casei. Îți mulțumesc și te invit să simți emoțiile! Emoțiile tale când privești fotografiile, emoțiile sufletelor din imagini, emoțiile mele când sunt în fața lor. De la curaj la frică, de la gelozie la iubire - cu toții le avem, cât timp ne dăm voie să le trăim. Iar ele simt la fel ca noi, chiar dacă nu li se înroșeșc obrajii și nu le tremură mâinile, chiar dacă nu au riduri să se încrunte ori glas să spună „mi-e dor”.

N-avem nevoie de știință ca să vedem speranța din ochii ursului, teama popândăului, grija mamei corcodel sau timiditatea egretei. Mie mi-au adus liniștea și bucuria de a fi cu ele ore în șir, iar tu ai nevoie doar de un moment în fața lor.” Rareș Beșliu

Rareș Beșliu  (România) - Fine art wildlife photographer

Fotografia îi aduce bucurie, dar găsirea cadrului artistic și adăugarea unui plus de creativitate sunt cele care îi definesc stilul și îl întregesc. Transmite emoție prin toate imaginile și parcă dă viață fiecărui personaj. Instantaneele sunt foarte rare, la fel cum e și norocul în fotografie. De cele mai multe ori, procesul e unul complex. Trece prin studiu, regie, scenografie, psihologie, analiză și e completat de multă răbdare, iar până la declanșarea butonului, are nevoie de ore sau chiar zile. Caută ipostaze cât mai diferite, surprinde trăiri aparte, așteaptă lumina potrivită și alege cu atenție doar acel cadru care îi spune o poveste. Îi plac portretele și urmărește expresiile animalelor și păsărilor ale căror priviri nu știu că el este acolo, camuflat în cele mai mici detalii. Însă el știe că tocmai le-a creat un cadru ca în studio, o scenă unde ele joacă rolul principal. Iar următoarea lor scenă va fi în filele albumului „Emoții”, ce va fi lansat primăvara ce vine.

Rareș Beșliu s-a născut în 1979 la Mizil. Este economist, antreprenor și fotograf de natură. Este autorul albumului fotografic „Dor de Viscri", o carte despre frumusețea vieții în satul transilvănean. A absolvit New York Institute of Photography, secția Nature & Landscape, iar în 2021 a fost unul dintre câștigătorii competiției Romania Now. Fotografiile sale au fost publicate în National Geographic Romania.

Bucharest Photofest își propune să fie cel mai important festival de fotografie din România, ce transformă fotografia într-un instrument de educație vizuală și şi-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale şi relevante repere din fotografia autohtonă şi internaţională. Dincolo de faptul că este un proiect cultural prezentat într-un concept coerent articulat, fotografia devine în contextul Bucharest Photofest şi pretext pentru dezbaterea unor teme importante ale actualităţii socio-politice şi cultural-umane, astfel, fotografia devenind un instrument de educaţie vizuală.
Un proiect Alternative-Culture.com.
Programul complet pe: www.bucharestphotofest.ro sau www.fb.com/bucharestphotofest
Plăcut de Radio Guerrilla
Parteneri: SONY România, Wet Hard Seltzer, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Pepsi Max, Lay’s, Bere Times New Roman, Deschis Gastrobar, Cărturești, Victor’s Secret, Nabulsi Soap, Filos Publishing House, European Printers
Partener video: Panasonic România
Parteneri culturali: Salvați Copiii România, UNHCR România, Institutul Italian de Cultură, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematrografica „I.L. Caragiale”, Consulatul Onorific al Islandei la București, Ambasada Suediei la București, British Council, Muzeul Național al Țăranului Român, One World Romania
Parteneri media: UTV, AGERPRES, Pressone, Zile și Nopți, IQads, LIFE.ro, The Institute, Observator Cultural, Curatorial, Igloo, Zeppelin, Modernism, Liternet, Revista Golan, Spotmedia, 9AM, B365.ro, PRwave, Happ.ro, Goingout.ro, Bucharest-guide.ro, Probucuresti.ro, CriticEyez, Munteanu.
Date
  • sept. 29 2022 - sept. 29 2022

Location
  • Sala Acvariu