apr. 2 2024 - apr. 2 2024

ARTE ȘI MEȘTEȘUGURI

ARTE ȘI MEȘTEȘUGURI

5 - 7 aprilie 2024, între orele 10.00 și 18.00

Centrul Național de Cultură a Romilor - Romano Kher, împreună cu Muzeul Național al Țăranului Român, organizează în perioada 5 - 7 aprilie 2024, în curtea interioară a muzeului (intrarea din Str. Monetăriei, nr. 3, București) evenimentul cultural „Arte și Meșteșuguri”, pentru a celebra ziua de 8 aprilie – Ziua Internațională a Romilor.
Pe parcursul celor trei zile, meștesugari din toate colțurile României vor expune pentru publicul larg obiecte de artizanat proprii, costume tradiționale, bijuterii, produse de sezon și vor realiza demonstrații de lucru și demonstrații gastronomice specifice bucătăriei romani. De asemenea, pe toată durata evenimentului vizitatorii pot afla despre personalitățile rome care au contribuit la dezvoltarea societății românești prin vizitarea expoziției „Romi pentru România” și se pot delecta la standul de carte cu cele mai noi titluri apărute la Editura CNCR.
Evenimentul cultural „Arte și Meșteșuguri” are ca scop principal celebrarea zilei de 8 aprilie, data la care romii din întreaga lume sărbătoresc Ziua Internațională a Romilor. Această dată a fost aleasă ca zi de celebrare de către membrii primului Congres Internațional al Romilor de Pretutindeni, întrunit în anul 1971, la Londra. În cadrul aceluiași congres a fost adoptată melodia Gelem, gelem, ca imn internațional al romilor și a fost ales un steag.    
Date
  • apr. 2 2024 - apr. 2 2024

Location