aug. 25 2022 - aug. 25 2022

Arhitectură și materiale tradiționale de construcții

Arhitectură și materiale tradiționale de construcții

8 septembrie – 7 octombrie 2022

Muzeul Național al Țăranului Român şi Centrul de Studii Arhitecturale şi Urbane din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu vă invită joi, 8 septembrie 2022, de la ora 15.00, la vernisajul expoziţiei Arhitectură și materiale tradiționale de construcții. Expoziția poate fi vizitată până pe 7 octombrie 2022, la Muzeul Național al Țăranului Român, în zona de afișare de pe Bulevardul Ion Mihalache.
Expoziția cuprinde șapte lucrări pe tematica materialelor de construcții tradiționale realizate de studenții arhitecți din anii universitari 2020-2022, în coordonarea lect. dr. arh. Laura-Andreea Dobrescu.
Materialele tradiționale de construcții erau, în mod evident, materialele locale, ceea ce a făcut ca expresia arhitecturală să fie strâns legată de loc. Arhitectura tradițională, împreună cu materialele din care era construită, avea deopotrivă roluri practice, dar și semnificații profunde. Ne gândim la relația cu satul, mediată de pridvoarele complet deschise sau închise cu lemn, apoi de gardurile joase sau care cel puțin mai lasă privirea să scape. Totul, de la formă la material, expresie, semnificație, relații, formează arhitectura.
Arhitectura contemporană, mai puțin determinată de materiale locale, apelează încă la materialul tradițional și le pune în operă, având în vedere noi nevoi la care trebuie să răspundă, noi semnificații pe care trebuie să le transmită.
Date
  • aug. 25 2022 - aug. 25 2022

Location