oct. 4 2023 - oct. 4 2023

Anul Literar „Alki Zei”

Întrucât 2023 a fost declarat de către Ministerul Culturii din Grecia Anul Literar „Alki Zei”, cu prilejul împlinirii a o sută de ani de la nașterea scriitoarei, Asociația Culturală a Grecilor din România „Nostos”, în colaborare cu Fundația Culturală Greacă din București, dorește să cinstească memoria marii scriitoare, precum și contribuția acesteia nu doar în domeniul Literelor, ci și în viața culturală a Greciei. O personalitate care poartă cu sine istoria Greciei de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial până aproape de zilele noastre.
Ne dorim să o prezentăm publicului român și, astfel, să o facem cunoscută și aici, sperând că prin evenimentul de astăzi vom stârni interesul editorilor pentru traducerea cărților ei în limba română. Prin intermediul excelentului documentar realizat de Margarita Manda și proiectat cu această ocazie, „Lunga călătorie a lui Alki” – titlu care trimite la „Lunga călătorie a lui Petros”, bine-cunoscuta carte a scriitoarei –, vom face o călătorie prin momente importante din istoria Greciei.
Vă invităm, așadar, joi, 12 octombrie, ora 18.30, la Cinema „Muzeul Țăranului” (Șoseaua Kiseleff 3), să onorăm memoria și viața acestei importante scriitoare.
Pe lângă documentarul proiectat (cu subtitrare în limba română), sunt invitați să vorbească domnul Petros Sevastikoglou, regizor și fiul lui Alki Zei, și doamna Eleni Boura, editor al colecției de literatură a Editurii Metaixmio.
 
Date
  • oct. 4 2023 - oct. 4 2023

Location