Ne-a Părăsit speranţa rădulescu

După o suferință care i-a marcat ultimele luni de viață, fosta noastră colegă, doamna Speranța Rădulescu, ne-a părăsit, în dimineața zilei de astăzi, 21 ianuarie 2022.

Născută la 13 februarie 1949, Speranța Rădulescu a absolvit Secția de compoziție a Conservatorului „Ciprian Porumbescu“ din București, în 1973, și a lucrat la Institutul de Cercetări Etnologice și Dialectologice, până în 1990, când s-a alăturat echipei conduse de Horia Bernea, contribuind la redeschiderea Muzeului. În 1992 a lansat, împreună cu Horia Bernea, colecția „Ethnophonie“, publicând casete cu muzici tradiționale ale românilor și ale altor grupuri etnice. Începând cu anul 2000, colecția a trecut la producția pe CD, iar primele zece volume din colecție au fost distinse cu premiul „Coups de Coeur“, din partea Academiei „Charles Cros“ din Franța. În 2006, CD-ul dedicat muzicilor aromâne a primit Premiul Criticii Germane a Discului.

A primit Premiul „Ciprian Porumbescu“ al Academiei Române, în 1984, și Premiul Uniunii Interpreților și Criticilor Muzicali din România, în 1994.

Speranța Rădulescu a fost un foarte prețuit etnomuzicolog, antropolog și o distinsă cercetătoare, specialistă în muzicile de tradiție orală.

În anii din urmă, s-a aflat la conducerea Fundației „Alexandru Tzigara – Samurcaș“.

Dumnezeu să o odihnească!