ATELIERUL DE CREATIVITATE

ÎNCEPUTURI

Așa am început Anii `90 și jucăriile de lut Riri (Irina Nicolau) și spațiul de joacă inventat în fosta ”cafenea turcească” a Muzeului Primele ateliere ale lui Beatrice, cu măști din papier mâché Lecțiile de pictură și desen ale Ruxandrei Marea Bucătăreală - acțiune de 1 Iunie 2006 pe aleea din fața Muzeului Aventurile lui Păcală
Teatru de umbre cu Beatrice Iordan
Atelier de cusut și țesut cu Lidia Stareș Pictură cu flori și mirodenii
Atelier cu Andreea Botezan
Într-un 1 iunie la
Muzeul Ţăranului Român
”Să fii împreună într-un muzeu înseamnă să-i dai șansa de a fi viu, deschis. Publicului de orice vârstă. Curiozității.”

Atelierul de creativitate a debutat ca program de educație muzeală în anul 2001, dar acțiuni punctuale au existat chiar în anii ’90 , la inițiativa Irinei Nicolau. De atunci, imaginăm cu și pentru copii lecții de etnologie, ateliere de pictură, desen, bricolaj, țesut, cusut, teatru de umbre, dar și animație, radio, imaginat povești. Este felul nostru de a transpune Muzeul Țăranului Român în culori, sunete și  întâmplări.

Copiii, uneori și adulții, dobândesc cunoștințe despre sat, țăran, obiceiuri – de ieri și de azi. Câteodată proiectează și ”mâinele”. Deprind abilități practice – acul, pila, menghina, aracetul, spata sau sticla nu mai sunt niște nume care te poartă cu gândul la fiare și balauri, ci devin simple unelte de a crea lumi cu sunete, materialități, culori și texturi diferite.