Concurs național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 60-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă – la Biennale di Venezia

Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Cultural Român organizează concursul pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 60-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă – la Biennale di Venezia, concurs public de creație deschis participării autorilor individuali sau reuniți în grupuri, ori persoanelor juridice fără scop patrimonial (organizaţii neguvernamentale).

Ediția din 2024 a Bienalei de Artă de la Veneția se va desfășura în perioada 20 aprilie – 24 noiembrie 2024, cu previzionare pentru specialiști și presă în perioada 17-19 aprilie 2024.

Tema celei de-a 60-a ediţii a Expoziţiei Internaţionale de Artă – la Biennale di Venezia, lansată de către curatorul acestei ediții, Adriano Pedrosa, este Foreigners Everywhere (Străini pretutindeni). Astfel, ediția din anul 2024 a Bienalei va avea în prim plan artiști care sunt ei înșiși străini, emigranți, membri ai diasporei din diferite țări ori refugiați, în special cei care au călătorit între Sudul și Nordul global.

Detalii pe www.cultura.ro/concurs-national-pentru-selectarea-proiectului-care-va-reprezenta-romania-la-cea-de-60-editie