To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Târg de Mucenici | 6 - 8 Martie 2020

Piața Țărănească și Meșter(Ești)! vă invită în curtea interioară a Muzeului Naţional al Țăranului Român, la Târgul de mucenici, de vineri, 6 până duminică, 8 martie 2020, între orele 10.00 și 18.00. Intrarea este liberă.


Așa cum cere tradiția la „Piața Țărănească”, toate se iau pe degustate, iar cei mai pricepuți meșteri și artizani din toate zonele tării vor fi prezenți cu obiecte felurite. Nu lipsesc colecționarii de antichități care vă vor purta cu poveștile și obiectele lor în timpuri de demult. Aduc cu ei obiecte din casele țărănești și de oraș: mobilier vechi, obiecte din gospodăria țărănească, țesături, costume vechi, carte veche, porțelan și multe alte obiecte.
Monetăria Statului aniversează jubileul de 150 de ani de la înființare participând cu colecții surpriză iar scriitorul Stelian Tănase vă așteaptă cu sesiuni de autografe și detalii inedite despre cele mai noi cărți! 


Producători din toate zonele țării vă așteaptă cu: siropuri, suc de mere, dulcețuri, salate, murături și zacuște de toate felurile, preparate după rețete cu tradiție din Argeș, brânzeturi, preparate tradiționale din carne din Maramureș și Alba, fructe și verdețuri de sezon din Ilfov, specialități fără zahăr adăugat de la Topoloveni, plăcinte maramureșene, sarmale și preparate la ceaun, vinuri din podgoriile vrâncene.


Meșteșugari și tineri artiști din toată țara vor fi prezenți cu: icoane, ceramică, păpuși, vitralii, lemn, cojoace și papuci, bijuterie tradițională și hand made, săpunuri de casă, ii și straie țărănești, fețe de masă, ștergare și fel de fel de țesături, sticlă, artă sacră, lână împâslită, tablouri, pernuțe din lavandă, decorațiuni din piele, sticlă și metal, daruri numai potrivite pentru doamnele și domnișoarele sărbătorite de 8 martie. Nu vor lipsi atelierele de creativitate și demonstrațiile meșteșugărești.


Organizator: Asociația Urban Events
Corina Berariu 0744 860 082
E-mail: office@tacticevents.ro
https://www.facebook.com/ptaraneasca
 

 
back to main page
 
closed