To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Târg cu meșteri și produse tradiționale 10 - 12 iulie 2015
Fundația Kogaion 115 organizează Târg cu meșteri și produse tradiționale, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, din 10 până în 12 iulie 2015.

Artizanii populari vin la târg cu ceramică neagră de Marginea, ceramică pictată de Corund sau de Horezu, cu ipingele cu broderii de o frumusețe aparte din Gornovița – Gorj, cu țesături tradiționale din zona Sighișoarei, cu ii și cămăși de Breaza, costume populare de la Gura Humorului sau din Mehedinți, cu icoane pe lemn și pe sticlă, cu pristolnice crestate sau pictate, covoare din lână vopsită vegetal, coșuri diverse din materiale ecologice, cu obiecte din lemn pentru gospodărie, cu săpunuri și creme naturale din Bucovina și Harghita.

Tineri artiști expun bijuterii din porțelan modelat și pictat manual, sculpturi în marmură, coliere din piele sau alamă, obiecte de vestimentație din mătase pictată sau din lână împâslită, obiecte din sticlă lucrată manual.
Tot aici regăsiți și gustul bucatelor tradiționale atât de mult apreciate: brânzeturi de vacă sau de capră, prăjituri de casă cu coloranți naturali, turtă dulce, cozonaci moldovenești, plăcinte și cornete boierești, dulcețuri și siropuri, zacuscă și ghiudem, produse apicole și vin de Panciu, legume și fructe de sezon.

Anticarii de pe Aleea Samurcaș vor aștepta pe doritorii de antichități cu nenumărate obiecte încărcate cu amintiri.

O zi bună în târg nu poate fi completă fără o masă gustoasă. Borșul de crap, varza cu costiță la ceaun, ostropelul de pui cu mămăliguță și sarmalele în foi de viță sau de varză sunt doar câteva din bunătățile culinare pe care bucătarii le vor prepara pentru vizitatorii târgului.

Atelierul Roata Olarului condus de Iozsef Molnos (telefon 0745 242 419) dă ocazia copiilor de a simți plăcerea modelării lutului și bucuria creării propriului vas ceramic.

Organizator eveniment: Fundația Kogaion 115

Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail:ligia_marica@yahoo.com

 
 back to main page
 
closed